De Petrusschool blijft open

Het zijn bijzondere tijden, maatregelen lijken soms uit de lucht gegrepen in deze corona dagen. Zijn de beslissingen genomen op basis van de cijfers? Zijn er veel besmettingen in de buitenlucht bij de amateursport? In de voetbalstadions? (In alle buitenlandse stadions deze week publiek, behalve in Nederland).
Alle niet-essentiële sectoren moeten tussen 17.00 uur en 5.00 uur gesloten zijn. De avondlockdown geldt voor onder meer evenementen, restaurants, theaters en bioscopen. Professionele beoefening van kunst en cultuur mag wel na 17.00 uur, maar daarbij mag geen publiek aanwezig zijn. Gaan hetzelfde aantal mensen niet in kortere tijd waardoor er juist meer contactmomenten ontstaan?
De avondlockdown geldt ook voor amateursport. Tussen 17.00 uur en 5.00 uur mogen er geen trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Wat zijn de besmettingscijfers in deze, moeten deze niet leidend zijn?

Petrusschool
Directeur Annemieke Bloemink

‘Vandaag is duidelijk geworden dat het basisonderwijs open blijft. We zijn hier als team erg blij mee!
Wel zullen we in de school aanvullende maatregelen moeten nemen. We krijgen de ruimte om dit begin volgende week verder uit te werken.
De maatregelen worden uitgewerkt door de sectorraden, vakbonden en verenigingen. De nieuwe maatregelen worden zo snel mogelijk opgenomen in een nieuw protocol. Binnenkort is dit nieuwe protocol te vinden op www.lesopafstand.nl en zullen wij dit met jullie communiceren.

We vragen jullie allemaal voorzichtig te ( blijven) zijn voor jezelf en ons allemaal. Houd je aan alle basisregels en beperk zoveel mogelijk contacten met (groepen) mensen. Om die reden denken wij ook dat het niet verstandig is ouders in de school te laten. We vragen u dan ook vanaf maandag ons te bellen/mailen met vragen en niet meer binnen te komen. Elke ochtend en middag is er een leerkracht buiten op het plein. Bij haar kunt u natuurlijk een boodschap doorgeven of een vraag stellen. Nieuwe ouders met kinderen die voor het eerst naar school gaan worden gebeld door ons en daar maken we zelf een afspraak mee voor de eerste lesdag.
Samen gaat het vast lukken en kunnen we er voor zorgen dat we open kunnen blijven, want dat is wat we heel erg graag willen!

Fijn weekend’.

Scholen krijgen het dringend advies, al dan niet opnieuw, looproutes in de gebouwen aan te brengen en pauzes te spreiden. Daar waar mogelijk geldt het advies klassen in kleinere groepen onder te verdelen en ervoor te zorgen dat die niet met elkaar in contact komen. Voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs (groep 6 tot en met 8) en in het voortgezet onderwijs geldt het dringende advies twee keer per week een corona-zelftest te doen, ook voor gevaccineerden en leerlingen die corona hebben gehad.

 

Maatregel aangescherpt

Scholieren onder de twaalf jaar die milde klachten hebben, moeten thuisblijven. De regel was dat ze alleen thuis hoefden te blijven als ze hoestten en koorts hadden. De maatregel is dus aangescherpt. Tot slot is afgesproken dat alle leerlingen vanaf groep 6 op school mondkapjes moeten dragen in de gangen en kantines.

De VO-raad gaf eerder deze week al aan graag te willen dat de scholen openblijven. De Algemene Onderwijsbond (AOb) stelde eveneens dat het belangrijk is om het onderwijs veilig te houden en dat aanvullende maatregelen daarvoor wenselijk zijn.