De Sint kwam langs in Hengevelde, koud maar gezellig!

De Sint is weer in het land, en ook dit jaar wist hij samen met allerlei zwarte pieten de weg naar Hengevelde te vinden! Vanmiddag kwam hij dan aan in een zogenoemde ’trigger’. Een geel voertuig alwaar hij van huis naar huis ging op de vooraf aangekondigde route door het hele dorp. Jong en oud had net als vorig jaar de kans even met de Sint op de foto te gaan, wat strooigoed in ontvangst te nemen en even een hand te schudden met de Goedheiligman en zijn knechten.
De Sint gaf de kinderen een duidelijke boodschap mee! Allemaal heel erg lief zijn komend jaar en vanavond de schoen zetten.

Ritschie Rouhof van de organisatie: “Het was even wachten op het voertuig van Sinterklaas maar rond 14:00 was hij dan eindelijk daar. In verband met de huidige energiezuinige middelen zijn we over gestapt op elektrisch. Helaas moest Sinterklaas tot dit jaar nog op een benzinemotor vervoerd worden. Wordt dat volgend jaar anders? Maar in het begin ging het allemaal niet zo vlot dit doordat de Sint ieder kind zijn aandacht gaf. Vele mooie tekeningen mocht hij in ontvangst nemen en was daardoor ook zeer tevreden. Ieder kind kreeg zijn aandacht die hij verdiende. Ook de pieten waren niet te houden en kropen in vele huizen binnen om daar de boel op de kop te zetten. We kunnen tevreden terug kijken naar een geslaagde intocht. Maar misschien gooien we het volgend jaar wel over een andere boeg.”

Wegdamnieuws was aanwezig om foto’s te maken: KLIK HIER. Hieronder een greep uit het album.

Klaar voor de start, en gaan!
Een tekening voor de Sint! Dat kindje is tactisch en hoeft vast niet mee in de zak naar Spanje
Tongetje uitsteken naar de Sint!
Ondanks de kou was het toch op vele plekken gezellig