De Zonnebloem sluit 2014 af

2014 was voor de Zonnebloem weer een jaar vol activiteiten.

Als laatste reisden we op vrijdag 28 november af naar Duitsland om bij Emsflower een bezoek te brengen aan de binnentuin die prachtig verlicht was, het kerstgevoel kwam helemaal binnen. Met 33 Zonnebloemgasten en 13 vrijwilligsters werd het een gezellige avond met koffie en gebak en een afsluitend drankje voordat ter Doest ons zoals altijd weer veilig naar Hengevelde bracht.

Andere activiteiten dit jaar waren het winkelen bij Borghuis in het voorjaar, het uitstapje naar Het Loo in de zomer en de regionale activiteiten zoals de dagboottocht op het Twentekanaal en de ontspanningsmiddag in Beckum. Om deze en andere Zonnebloemactiviteiten voor de gasten betaalbaar te houden is de Zonnebloem afhankelijk van donaties en giften. Dit is zowel landelijk als plaatselijk mogelijk en gelukkig zijn er mensen die de Zonnebloem een warm hart toe dragen. Zo ontvingen wij onlangs weer een bijdrage van de Zomerfeesten en ook de fam. Averdijk had weer een mooi bedrag bij elkaar gekregen met de verkoop van producten van eigen grond.

Met deze en andere giften kunnen wij weer activiteiten organiseren en de eigen bijdrage voor de gasten laag houden. Hartelijk dank hiervoor. Ook u, mensen in Hengevelde, hebt uw steentje bijgedragen door deze zomer Zonnebloemloten te kopen en ervoor te zorgen dat onze afdeling met ruim 1300 verkochte loten de best verkopende afdeling van de regio is. Onze vrijwilligsters werden daarom door Zonnebloem Nederland getrakteerd op gebak.

De zelfde vrijwilligers bezochten ook hun gasten in de wijk met feestdagen, verjaardagen en ziekte of gewoon even voor de gezelligheid. Dit jaar hebben we van een aantal vrijwilligsters afscheid genomen, maar ook nieuwe welkom geheten. Als ook u de voldoening wilt voelen van het Zonnebloemwerk laat het ons weten.

Een nieuwe ontwikkeling bij de Zonnebloem is de zgn. één op één activiteit. Deze zijn te organiseren voor individuele gasten of kleine groepjes. We horen graag welke wensen er leven bij onze gasten. Ook bedrijven die het leuk vinden om met hun personeel eens iets te organiseren voor onze gasten zijn bij ons van harte welkom.

Wilt u meer informatie over de Zonnebloem neem dan contact op met Ria Doeschot, van onze plaatselijke afdeling of kijk op www.dezonnebloem.nl.

DE ZONNEBLOEMAFDELING HENGEVELDE WENST IEDEREEN

FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GOED, GEZOND EN SUCCESVOL 2015