Debbie Bebseler neemt afscheid bij café Varenbrink

1 september 2007 was de eerste dag dat de deuren van café de Witte gesloten bleven. De eerste dag dat de familie Assink aan het werk kon in hun nieuwe restaurant en de eerste dag dat Debbie Bebseler de deuren open zette bij café Varenbrink. Nu, ruim 7 jaar later vertrekt ze bij het café tegenover de kerk.

Wat deed je besluiten te stoppen bij Varenbrink?

“Eigenlijk was ik al een paar jaar gestopt. Of ja, dat was de bedoeling. Om privéredenen wilde ik toen stoppen, maar omdat de maandag bij Varenbrink een enorm drukke avond was, en we niemand konden vinden die dit wilde overnemen, wilde ik de maandag nog wel aanhouden. Zo gezegd, zo gedaan. Maar er werd niets meer georganiseerd aan evenementen, activiteiten of nieuwe ideeën dus organiseerde ik her en der nog wat dingen. Vrijwillig. Gewoon omdat ik het leuk vond. Omdat het café toch best nog wel als ‘eigen’ voelde, kon ik het slecht verdragen dat je alles waar je zo druk mee bent geweest als een plumpudding in elkaar ziet vallen. Daar is niemand schuldige van natuurlijk! Er was gewoon niemand te vinden die dit over wilde nemen. Dus ik werk al een hele tijd niet meer full time en rommelde maar wat aan.Als je echt een café wilt ‘managen’ met alles wat erbij hoort, moet je er gewoon fulltime, volle bak voor aan de slag. Je moet er bovenop zitten. Nieuwe ideeën uitwerken, almaar door. Dit is voor mij niet meer te doen en die paar evenementen die we nog organiseerden, daar kan het café niet op draaien, dus is het gewoon tijd om te vertrekken".

Vind je het lastig om te vertrekken?

“Ja en nee”. ‘Ja’, omdat het café toch wel een beetje als ‘eigen’ voelde. Met alles en iedereen die daarbij hoort. Zelfs de laatste paar jaar nadat ik hier minder ging werken. Dat zal wel nooit veranderen ben ik bang. ‘Nee’, omdat het nu gewoon wel goed is geweest. Tijd voor wat anders. En het café blijft er wel. Neem nu gewoon af en toe plaats aan de andere kant van het schap. Haha!"

Wat ga je nu doen?

"Eerst nog het laatste maandje bij Varenbrink! tot 1 januari wordt er nog van alles georganiseerd! We moeten immers goed afsluiten, toch?In het nieuwe jaar begin ik met wat nieuwe cursussen. En met wat ideeën uit te werken. Er zijn een aantal andere uitdagingen/ondernemingen op mijn pad gekomen waar ik me voor in wil gaan zetten".

Wat organiseer je als laatste bij Varenbrink?

"Eigenlijk beschouw ik deze gehele maand december als één groot evenement! We hebben nog heel veel leuks staan. Maar als allerlaatst houden we een afscheidsfeestje op 1 januari aanstaande. Niks groots of zo, maar ik wilde graag dat er een daadwerkelijk eind aan zat. Ik zeg ‘ons’, omdat ik daar Lieke Kuipers ook mee bedoel. Lieke heeft de laatste paar jaar heel erg veel geholpen met het organiseren van de evenementen en andere belangrijke dingen. Lieke is na de bouwvak gestopt bij Varenbrink achter de bar, maar bleef tot en met deze maand helpen met organiseren. Ze heeft niet echt een afscheid gehad. Dit vond ze niet nodig, maar ik vind van wel. Dit omdat ze enorm veel heeft gedaan voor Varenbrink. Voor, maar ook zeker achter de schermen.

Dus 1 januari aanstaande vanaf een uur of 19.00 uur is iedereen welkom op ‘ONS’ afscheidsfeestje bij Varenbrink in het voorcafé. Als je geen afscheid komt nemen is er ook gewoon nieuwjaarsfeest trouwens.. De eerste is van ons!"