Diëtistenpraktijk Maaike Aarnink helpt Alpe d’Huzes Team Pierik-Niehoes met sport- en dieetadvies

Op 7 juni 2018 is het zover: 35 familieleden van de familie Pierik, waaronder veel (oud) Hengeveldenaren en (oud) Benteloërs, beklimt minimaal 1 en maximaal 6 keer de legendarische Alpe d'huez. Een deel wandelt, een deel fietst en een ander deel ondersteunt deze sportievelingen als vrijwilliger.

Om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen heeft de familie Pierik een beroep gedaan op Maaike Aarnink. Maaike heeft een eigen diëtistenpraktijk in Delden en Haaksbergen. We hebben haar gevraagd om samen met haar medewerker Evelien Roelofs een informatie avond te houden voor de deelnemers. Afgelopen 7 februari was deze avond bij Pierik Accountanty in de kantine.
De presentatie was voornamelijk in handen van Evelien. Zij heeft zich gespecialiseerd tot sport diëtiste. Zij vertelde de familieleden van alles over welke voeding goed is vóór, tijdens en na het leveren van flinke inspanning, en hoe voeding je prestaties kan verbeteren bij een belangrijk sportevenement. Na de presentatie heeft Maaike de aanwezigen getoetst aan een grondige lichaamsanalyse. Middels een apparaat dat gewicht, spiermassa, buikvet e.d. meet. Voor menigeen een eyeopener. Ondertussen kon iedereen individueel aan Maaike en Evelien advies vragen. Maaike en Evelien hebben de deelnemers toegezegd vrijblijvend te willen adviseren tot de grote dag daar is.
Inmiddels is ook de website voor dit bijzondere familieproject in de lucht. Alle info over acties, deelnemers en sponsoring is terug te vinden op www.pierikniehoes.nl
Meer informatie of een bijdrage leveren?
Heb je ideeën voor ons team, zoek je een goed doel voor een door jou bedachte actie, wil je onze sponsor worden of op een andere manier bijdragen? Stuur dan een mail naar ad6.teampierik@gmail.com.