Drama voor Mike te Wierik en FC Emmen: “Terecht verloren”

Mike te Wierik heeft met FC Emmen zaterdagavond een vervelende nederlaag geleden. Uit bij FC Dordrecht werd met 2-1 verloren. De dramamaand was hiermee compleet voor FC Emmen: vierde nederlaag op rij. Waar vier weken geleden de koppositie kon worden gepakt is de achterstand op lijstaanvoerder Willem II opgelopen naar 13 punten.

Mike hierover: Hoe kijk jij terug op de afgelopen vier weken? En wat vond je zelf van Dordrecht uit, jullie speelden een prima eerste helft en dan kun je het in de tweede helft toch niet afmaken?

“Qua resultaten was het natuurlijk een dramatische maand. Waarbij we alleen tegen willem II terecht verloren uiteindelijk maar goed dat telt niet. We maken de kansen niet af en maken op cruciale momenten net te veel fouten waardoor je tegengoals krijgt. Dat maakt het lastig voetballen. Hopelijk gaat dit zo spoedig mogelijk veranderen na de winterstop als je een rol van betekenis wilt spelen want Dan zal dit echt beter moeten.”

“Supportersvereniging financiert trainingskamp van FC Emmen”
Dus een paar dagen weg van Macy! Hoe kijk jij daar tegenaan? Mike: “Het is maar drie daagjes. Dus dat valt mee. We blijven gewoon in Nederland dus eigenlijk Ben je maar 1 dag helemaal van huis.”

FC Dordrecht en FC Emmen voerden een rommelige eerste helft op, met veel fouten en weinig doelgevaar. De beste mogelijkheid was voor de gasten uit Drenthe. Chardi Landu raakte de paal. Het venijn zat ‘em in de staart, met twee treffers in blessuretijd.

Vanuit het niets opende FC Dordrecht de score, dankzij de Amerikaanse Feyenoord-huurling Korede Osundina die na een knappe aanname doelman Jan Hoekstra klopte met een fraaie schuiver. Dat was echter niet de ruststand: aan de overkant blunderde Trevor Doornbusch afgrijselijk op de vrije trap van Joey Konings, waardoor er toch evenwicht was bij het pauzesignaal van arbiter Robin Hensgens.

De magere eerste helft met een gekke climax werd opgevolgd door een tweede helft, waarin het spel vanaf de eerste seconde heen en weer golfde. Shiloh ’t Zand en John Hilton schoten in het zijnet, Chardi Lundi vond Doornbusch, die zich hersteld had van zijn enorme ketser, op zijn weg naar doelpuntengeluk. Dat lachte FC Dordrecht toe, toen Ilias Sebaoui zich vrij maakte en Hoekstra met een strak schot in de verre hoek passeerde.

Sterke fase

Na die treffer beleefde de thuisploeg een sterke fase, waarna ex-eredivisionist Emmen heel nadrukkelijk op jacht ging naar de gelijkmaker. Ahmed El Messaoudi raakte de lat, Piotr Parzyszek kreeg een ideale kans maar zijn inzet was een simpele prooi voor Doornbusch.

De bezoekers namen steeds meer risico om een tweede nederlaag tegen FC Dordrecht dit seizoen te vermijden, maar bleven tegen de knokkende thuisploeg zonder succes. Waarna het feest aan de Krommedijk losbarstte. De Pool Smolarczyk – die landgenoot Piotr Parzyszek prima bespeelde – maakte de laatste minuten aan de kant mee, vanwege een wond boven zijn oog die gehecht moest worden. ,,De pijn is verdwenen door dit resultaat. Ik reis met een heerlijk gevoel naar mijn familie om daar Kerstmis te vieren.’’

FC Dordrecht – FC Emmen 2-1 (1-1): 45+1. Korede Osundina 1-1, 45+2. Joey Konings 1-1, 56. Ilias Sebaoui 2-1.