Drie ondernemers; drie doelen!

Op vrijdag 7 februari openden EKH Hekwerk, Inge Rupert fotografie, BJVH en Ter Doest beveiliging officieel hun deuren aan respectievelijk het Wegdam 31, 33 en 35. Samen hebben ze besloten om een aantal goede doelen te sponsoren, de donaties die in de daarvoor bestemde brievenbussen zijn beland is op een hoop gegooid en zo kwam er een gezamenlijk bedrag uit van 4500 euro! Dit is verdeeld over de volgende doelen:
• Wegdam Foundation
• Hulp aan Sri Lanka
• Spieren voor Spieren
Als je in het kort moet omschrijven: Waarom hebben de drie ondernemers dit specifieke doel gekozen?

Bart-Jan van Hecke:” Omdat wij deze doelen een warm hart toedragen. Het betreft hier gezamenlijke relaties van ons 3-en waarvan wij weten dat het geld daar terecht komt waar het nodig is. Zonder tussenkomst van derden. Iedere Euro wordt gegarandeerd goed besteed. Wij willen ook met name al bezoekers van onze opening bedanken voor hun gulle giften”.
Stephan ter Doest vult aan: ”Brian is uiteraard een kameraad van mij. Daarnaast hadden we een paar weken geleden een benefietavond bij zijn bedrijf in Haaksbergen. Daar werd ook door hem verteld wat de Wegdam Foundation zo al doet en aan de hand van beelden kon je zien waar ze mee bezig zijn. Respect! Als wij dan op deze wijze een klein steentje bij kunnen dragen doen we dat graag. Dank aan alle gulle gevers tijdens onze opening!”

Wat gaat er met het geld, de 1500 euro in dit geval gebeuren? 

Norbert Kuipers:“We zijn met de voorbereidingen voor een opleiding voor bouwlieden. Timmermannen metselaars elektro. Metaal ect. Daar wordt dit bedrag mede aan besteed. Dat is nu in kort wat je er van zeggen kunt omdat de komende maanden meer duidelijk is!”

<<Anne Wegdam

Brian Wegdam: ”Wegdam Foundation is vooral actief in Ghana en Sierra Leone. Doordat ik zelf vaak ter plekke ben, de lokale mensen en de cultuur ken, komen de middelen direct op de juiste plek terecht. Onlangs hebben we een zeer geslaagde actie gehouden voor tienermoeders.
De bijdrage die we ontvangen hebben van de drie bedrijven willen we besteden aan een nieuw project. Dit project wordt de bouw van een school in een dorp in de provincie Karena District in Sierra Leone. Het betreft een plattelandsgebied in het noorden van dit land. Het dorp Karmabonko en omliggende dorpjes heeft een populatie van ongeveer 20.000 inwoners. De inwoners inclusief kinderen leven in bittere armoe. Kinderen die hier opgroeien zijn genoodzaakt dagelijks een afstand van 10 tot 18 km te lopen naar de dichtstbijzijnde school. Dit is te zwaar voor de meesten, waardoor kinderen afhaken. Geen onderwijs betekent analfabetisme en onderontwikkeling in het algemeen waardoor de negatieve spiraal van armoede niet wordt doorbroken. Met de bouw van een school in het dorp zelf, kunnen we deze vicieuze cirkel doorbreken en krijgt deze gemeenschap de kans zich te ontwikkelen en de armoede te ontstijgen.
Hartelijk dank voor de bijdrage!”.

 
<<Mèral Kurtoglu

Dan doel nummer 3: Spieren voor Spieren. Deze cheque is in ontvangst genomen door Mèral Kurtoglu:

Mijn naam is Mèral, ik ben 12 jaar en kom uit Enschede.  Vandaag mocht ik als kind ambassadeur een cheque in ontvangst nemen van €1500 voor Spieren voor Spieren.  Ik ben heel blij met zoveel geld voor onderzoek naar spierziekten.  Dank je wel.
Ik heb zelf ook een erfelijke spierziekte HMSN type 1A, net als mijn moeder en mijn broer. Soms is dit wel lastig bijvoorbeeld met rennen en lopen en je moet wel eens geopereerd worden.
Ik vond het heel aardig van de bedrijven dat ze het geld aan goede doelen geven.
Het was leuk om naar Hengevelde te komen en ook nog een lekker stukje taart te krijgen!”
 

Foto's Inge Rupert