Eerste Pinksterdag: Gincanadag! Geef je op!

Het komt eraan: Pinksteren

In deze onzekere tijden hebben de redactie van Wegdam Nieuws en Bistro De Kolenbrander een aangename verrassing in petto voor alle Wegdammers. De Gincana zal net als afgelopen jaar op eerste pinksterdag gaan plaatsvinden, op 23 mei dus. Zo fleuren we deze onzekere tijden wat op. WN heeft in samenwerking met bistro De Kolenbrander deze zogenaamde gincana op poten gezet. Een gincana is een tocht per auto, fiets, brommer, te voet of anderszins. Wij kozen deze keer voor een fietstocht. Je moet je van tevoren aanmelden bij [email protected] of app naar Sem Kuipers (06-13516768) of Raymond Wegdam (06-10175105). Bellen mag natuurlijk ook.

De start is tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Bij opgave de gewenste vertrektijd doorgeven. Die wordt gecontroleerd door de organisatie, zodat er niet te veel tegelijk gaan.

Het gaat er bij een gincana om dat je geniet van de regio waar je doorheen komt en dat je het gezellig hebt samen. Ondertussen kun je onderweg ook nog wat punten scoren. Degenen die dat het beste gedaan hebben, winnen een mooie prijs. Je kunt meedoen als eenling, als duo en als grotere groep.

Er zijn drie prijzen, die beschikbaar gesteld zijn door Bistro De Kolenbrander. Een waardebon van 50 euro, een drankpakket en een liter tomatensoep van De Klomp.

Het terras is open!

‘ De keuze is reuze bij De Kolenbrander waar je voor A La Carte Dineren kan gaan, plate service, een daghapje en uiteraard genoeg leuks voor de kinderen.

Bij vertrek krijgen de deelnemers een lunchbox mee à € 7,50 per persoon

Maak van de eerste pinksterdag een gezellige fietsdag en geef je snel op. Aan de afstand zal het niet liggen, die is kindvriendelijk!

82644d3aca4f75c859b178d381b099c3
De titelverdedigers

Afgelopen jaar
Op 2 juni 1971 won Ajax de Europa Cup 1. Twee dagen later schreef De Telegraaf over de huldiging in Amsterdam, waarbij de krant de trofee omschreef als ‘de beker-met-de-grote-oren’. Dit euforische gevoel viel in 2020 Team ten Thije ten deel! Zij waren de eerste winnaars in een serie van een lange traditie (hopen de organisatoren).

Eerste Pinksterdag: Gincanadag!

We bevelen deze tocht op de eerste pinksterdag van harte bij u aan. Het wordt een prachtige happening.

Wat zijn de spelregels?

= Je moet je van tevoren aanmelden bij [email protected] of app naar Sem Kuipers (06-13516768) of Raymond Wegdam (06-10175105). Bellen mag natuurlijk ook.
Dat kan tot vrijdag 20.00 uur. Aanmelden is verplicht. Je krijgt na opgave van ons de tijdstippen op waartussen je kunt vertrekken. Dat tijdstip ligt tussen 11 en 13 u. Je mag wel een voorkeurtijd opgeven waarop je graag wilt vertrekken.
= Het startpunt is bij de Kolenbrander. Daar meld je je op het afgesproken tijdstip. Elk team krijgt dan een routebeschrijving met wat vragen en opdrachtjes en een antwoordformulier dat bij terugkomst ingeleverd moet worden.
= Je hoeft onderweg geen haast te maken. Je mag gerust even de tijd nemen om te rusten of om even rond te kijken als je maar zorgt dat je maximaal vijf uur na vertrek terug bent bij De Kolenbrander.
= Zorg wel dat je met een goede fiets op pad gaat.
= Zorg dat minstens één teamlid een goede telefoon en een pen bij zich heeft.
= Om circa 21.00 uur zal de uitslag bekend gemaakt worden. Ook zal die uitslag vermeld worden op Wegdam Nieuws.
Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar [email protected]