Eerste repetities en optreden Amuzant met nieuwe dirigent

Het is inmiddels 23 december 2019 en een spannende tijd ligt achter ons. Tijdens het kerstconcert vorige week speelden we drie eigen kerstnummers en twee nummers waarbij we de samenzang begeleidden. Onze bijdrage aan dit concert in de kerk is in goede aarde gevallen. Dat konden we opmaken uit de vele lovende reacties van het publiek.
 
We zijn vanaf 5 november onder leiding van onze nieuwe dirigent Vincent Pollemans aan het repeteren. Hij zoekt leuke, afwisselende muziek uit. Klassiek, pop, Jiddisch, jazz, noem maar op. Zijn keuze voor onze muziekstukken is gebaseerd op het idee dat ze er niet alleen zijn om luisteraars aan je te binden, maar die ook leerzame, voldoening gevende, repetities bewerkstelligen en een uitdaging bieden aan de leden. Goede, strenge, repetities en thuisstudie zijn een van de pijlers waar een orkest goed van wordt.
 
 
Een andere pijler is natuurlijk de directie zelf. Die van Vincent is dynamisch, met veel gevoel voor de muziek en de muzikanten en natuurlijk een flinke dosis humor. Je weet als muzikant bij hem waar je aan toe bent. Of je het goed gedaan hebt, of nog wat meer oefening nodig hebt. Nooit krijg je bij hem het gevoel dat het je nooit zal lukken. Het zijn fijne repetities, ik ga er in ieder geval elke dinsdagavond heel graag naar toe.
 
Marianne Elferink