Eindelijk mogen we weer optreden met groep 8: Musical “Het laatste Level” 

Eindelijk mogen we weer optreden met groep 8 in de zomerfeesttent. De leerlingen van groep 8 hadden er dan ook erg veel zin in! We zijn al maanden aan het oefenen met teksten, liedjes en bijpassende dansen. We hebben in de ochtend geoefend met de microfoons en head-sets. Om 10.45 uur begon de generale. Hierbij kwamen alle leerlingen van de school kijken naar de musical. De spanning steeg ’s middags wel een beetje bij de leerlingen. Deze spanning zorgde ervoor dat er ’s avonds een geweldig optreden werd gegeven door alle leerlingen van groep 8. Echte artiesten!

Het is geweldig dat dit zo weer kan. Ouders hebben het decor geschilderd, opgebouwd en afgebroken. We mochten gebruik maken van de artiestenruimtes en de leerlingen werden geschminkt en gekapt. Ze zagen er allemaal super mooi uit. Met licht en geluid werd het een hele mooie musical waar groep 8 goed op kan terugkijken. De avond werd gezellig afgesloten met ouders, leerlingen en het team in de feesttent.

De musical

De musical speelt zich af op een pleintje in Parijs. Elke dag verzamelen wat oudjes zich hier om te gaan jeu-de-boulen en chique Parijse dames komen hier lunchen bij bistro Paris. Op dit pleintje zijn ook altijd veel toeristen te vinden. Soms botst dat met de Parijzenaren, die de toeristen maar lawaaierig vinden. En vandaag zal de Tour de France op het pleintje voorbijkomen, want de finish is hier vlakbij.

Mitch, een fanatieke gamer, is met zijn ouders en zusje op vakantie in Parijs. Eigenlijk wil hij daar helemaal niet zijn, want hij heeft vandaag een belangrijke gamewedstrijd. Zijn ouders willen dat Mitch belangstelling toont voor zijn omgeving en willen niks van het gamen weten. Daarom besluit Mitch om zich te verstoppen in Parijs om aan de gamerondes te kunnen deelnemen.

De bezorgde ouders gaan naar hem op zoek en er ontstaat een kat- en muisspel in Parijs. Omdat hij zich steeds moet verstoppen, raakt Mitch bevriend met een Parijse oudere dame, Josephine. Zij is geïnteresseerd in wat hij doet. In haar herkent hij zijn overleden oma, die hem zo goed begreep.

Mitch wint de eerste rondes van gamewedstrijd. Dan staat de finale op het punt om te beginnen. Ondertussen naderen de wielrenners van de Tour de finish. Maar dan wordt Mitch ontdekt door zijn ouders. Ze zijn boos en willen onmiddellijk met hem vertrekken. Mitch glipt onder het afzettingslint van de Tour door en de game start. Maar terwijl de ouders tegen worden gehouden door de gendarme om naar Mitch toe te gaan, steekt ook Josephine over. Zij wil Mitch ondersteunen als hij zijn finale speelt. Maar Josephine is heel langzaam met haar rollator en de wielrenners kunnen ieder moment de hoek om komen in hun eindsprint. Dit kan gevaarlijk worden! Mitch moet kiezen: óf zijn finale spelen, óf Josephine redden. Hij gooit zijn console neer en brengt Josephine naar de kant net voordat de wielrenners langs stuiven.

De reddingsactie is door iedereen gezien. Mitch eindigt op het podium naast de winnaar van de Tour. Mitch heeft de wedstrijd verloren, maar hij heeft ook iets gewonnen: een nieuwe oma. En zijn gezin is trots op hem.

Iedereen bedankt voor de belangstelling!

Groep 8

Het openingswoord door directeur Annemieke Bloemink