Familie Pierik is er klaar voor!

De tent staat er, het licht en geluid is gereed, de bar is aangesloten, het speedsoccercourt is opgezet, de zon is geregeld… de familie Pierik is er klaar voor!
ONE family, ONE goal, ONE day… morgen is het zover! De actiedag van Team Pierik-Niehoes in het kader van de Alpe d’HuZes, om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding voor onderzoek naar kanker. Het programma van morgen ziet er als volgt uit:
13.30 uur: Start fietstocht Alpe d’HuEsch en brocante markt
15.00 uur: Start kinderactiviteiten
21.00 uur: Feest in de tent met DJ’s Bart Eshuis en Kasper Put, een gastoptreden van de band Swing-Top Bottle, een veiling met fantastische items en de uitslag van de Grote Hengevelde-Bentelo Kwis
De familie Pierik nodigt iedereen uit om het leven te vieren! Tot morgen!
Hieronder het item zoals deze week te lezen was in de TC Tubantia en foto's van de voorbereiding:

De sfeer zat er op tijd in vanmiddag

De berg op tegen kanker

Familie Pierik is te vaak met de ziekte kanker geconfronteerd en wil de wetenschap helpen

De berg op tegen kanker, Alpe d'HuZes. 37 familieleden reizen op 7 juni af om te voet of per fiets de Alpe d'Huez in Frankrijk te bedwingen.

En dat doen de familieleden niet voor niets. Want de 37 leden van de familie Pierik zijn te vaak met de ziekte kanker geconfronteerd en ze willen er alles aan doen om de wetenschap een handje te helpen kanker te verdrijven. Maar eerst staat Hengevelde komende zaterdag in het teken van 'één familie, één doel, één dag'. Met een dagvullend programma voor jong en oud sluit het Team Pierik Niehoes daarmee een intensieve periode van voorbereiding en fondsenwerving af. "We zijn het streefbedrag van ruim 60.000 euro inmiddels ruimschoots gepasseerd en hebben nu een eindbedrag in ons hoofd dat we niet hardop uitspreken", zegt Paul Grefte. Samen met Alfons Assink, Cindy Pierik en Harrie Pierik worden de afgelopen maanden nog eens doorgenomen en vooruitgeblikt naar zaterdag.

Op het Höfteplein achter de kerk is de grote feesttent al in aanbouw. Dj's draaien warm, de plaatselijk band Swing-Top Bottle neemt het repertoire nog eens door en de verkopers van de brocantemarkt hebben de kratten met spulletje voor de verkoop al klaarstaan. En ze doen het allemaal pro Deo voor de familie Pierik Niehoes.

"Het is echt onvoorstelbaar wat we allemaal krijgen", zegt Alfons Assink, die in 2016 zijn geliefde Gerda verloor. Gerda was een fanatiek vierdaagseloper. Ze liep Nijmegen, voelde zich daarna niet goed en het bleek kanker te zijn. Twee maanden later was ze er niet meer. Voor Alfons hebben de afgelopen maanden daardoor wel een heel bijzondere lading gekregen. De brede steun voor dit omvangrijke en sportieve familieproject doet hem goed. "Wij staan morgen in de krant, maar dat is niet het beeld van dit project. Het zijn al die mensen samen die het tot zo'n groot succes hebben gemaakt. Echt hartverwarmend. Dit hadden we nooit durven dromen."

Er wordt wat afgebeld in de voorbereiding

De familie Pierik stamt oorspronkelijk van het Zeldam. De gezinnen hebben zich door de decennia heen verspreid over Hengevelde en Bentelo. Het is een grote familie. Op Erve Niehoes zagen vijftien kleine Pierikjes het levenslicht. De harmonieuze sfeer die het grote gezin kenmerkte heeft zich tot op de dag van vandaag doorgetrokken in de hele familie. Maar de familie kende de afgelopen jaren ook veel verdriet. Ze werd getroffen door kanker en het einde is nog niet in zicht. Want bij broer Bart is enige tijd geleden alvleesklierkanker geconstateerd. "Op dit moment gaat het goed met hem", zegt Harrie. "Bart staat volledig achter dit project en vooral in de hoop dat de wetenschap de generatie na ons nog beter kan beschermen tegen deze ziekte."

Het speedsoccerveld

Voor teamcaptain Cindy Pierik wordt het de zesde keer dat ze Alpe d' HuZes doet. Tijdens de laatste familiedag werd haar dan ook gevraagd of het niet mogelijk was er een familieproject van te maken. Samen met neef Paul en een paar anderen werd een plan van aanpak opgesteld. "Het is van klein tot groter en nog groter gegroeid. Gaandeweg liepen we tegen het probleem van een veel te grote groep aan. Het was vooral een logistiek probleem voor de organisatie. Daarom hebben we er drie teams van gemaakt onder dezelfde naam: Team Niehoes Pierik. Als familie hebben we een paar fikse tegenvallers te verwerken gehad. Dat heeft er flink ingehakt. En we zijn er nog niet. Maar dit is ook een hele positieve familie. Al die ellende heeft de toch al goede onderlinge band nog eens versterkt. Dat zie je terug in de hele voorbereiding. Iedereen staat klaar voor elkaar. Er gaan heel veel familieleden niet mee, maar we weten dat de achterblijvers hier vanuit Hengevelde en Bentelo intens met de groep zullen meeleven." Alfons, Harrie, Paul, Cindy en de overige familieleden nodigen iedereen uit om zaterdag in Hengevelde het leven te komen vieren. "Het programma is voor jong en oud en de complete opbrengst gaat naar het goede doel."

Het programma begint om 13.30 uur met een brocantemarkt. Dan gaat ook de fietstocht Alpe d'Esch (20 kilometer) van start richting Bentelo en het buitengebied van Hengevelde en Bentelo. Onderweg is er is koffie en zelfgebakken taart. Deelname bedraagt 5 euro. Opgeven is niet nodig. Om 15.00 uur is er een kinderprogramma met diverse activiteiten. Voor oudere kinderen een voetbalcompetitie in een opblaasbaar speedsoccercourt.

Om 21.00 uur is er gratis busvervoer vanuit Bentelo naar de feesttent (opstapplaats Café Spoolder). En vanaf 21.00 uur: feestavond 18+ met de dj's Bart Eshuis en Kasper Put, een gastoptreden van Swing-Top Bottle en een veiling onder leiding van veilingmeester Dennis Exterkate.

Verder wordt de winnaar van de grote Hengevelde-Bentelo Kwis bekendgemaakt. De toegang is gratis.

Als er een foto gemaakt wordt moet je zorgen dat je "aan het werk"bent