Fiets- en wandelpad langs Bolscherbeek officieel geopend

Burgemeester Ellen Nauta, wethouder Wim Meulenkamp en Jan van Hoek van Waterschap Vechtstromen openden officieel het nieuwe fiets- en wandelpad langs de Bolscherbeek. Met dit nieuwe pad vanaf het Twentekanaal tot aan de Boswinkelweg is ook het Ommetje Kerspel Goor compleet geworden.

 Burgemeester Ellen Nauta noemde in haar toespraak de rol van de Gebiedscommissie Bentelo-Hengevelde, die destijds al kansen zag om meer van het water in onze omgeving te kunnen genieten. De Kuierroute Hengevelde, het Ommetje Kerspel Goor en dit fietspad zijn hiervan mooie voorbeelden. 
 

Wethouder Wim Meulenkamp haalde  in zijn toespraak de discussie aan over het gemis van een grootschalige attractie in Twente. “Wij hebben een grootschalige attractie, samen met andere overheden, ondernemers en bewoners geven wij in Hof van Twente invulling aan de Groene Efteling.” Evenals dagelijks bestuurder Jan van Hoek van Waterschap Vechtstromen, onderschreef hij het belang van het samen blijven deelnemen en bijdragen aan integrale gebiedsprocessen. Zo gaan  waterbeheer en zorgen voor een goede waterkwaliteit moeiteloos samen met natuur- en recreatief-toeristische doelen.

 

Na het doorknippen van het lint fietsten de 40 genodigden onder de met  ballonnen versierde boog door om het prachtige nieuwe fietspad te testen. Even werd doorgefietst naar de nieuwe vispassage in de Bolscherbeek aan de Boswinkelweg. De heer Mollema van Waterschap Vechtstromen  gaf hier een korte toelichting op de nieuwe inrichting van de beek en het belang van de vispassage. Net voor een bui was het gezelschap terug om een toast uit te brengen op dit bijzonder fraaie wandel- en fietspad dat in samenwerking  met vele partijen tot stand is gekomen.