Fietsmaatje Samen Hengevelde en rolstoelvrijwilligers blij verrast

Op donderdag 5 oktober werden de rolstoelvrijwilligers, en de vrijwilligers Fietsmaatje Samen Hengevelde blij verrast!

KLIK HIER voor meer foto’s

In een gezellige seizoenafsluiting onder het genot van een hapje en drankje met een tweetal zaken. De nieuwe duo-fiets is deze middag op haar standplaats De Pellehof symbolisch overhandigd aan Diny Rotink voor alle gebruikers.
De eerste verrassing kwam uit de hoek van de Marinuskuipers vrijwilligers prijs 2023.
Als tweede verrassing de overhandiging van een nieuwe Duo-fiets voor de gemeenschap Hengevelde.

De speech van Marietje

De eerste verrassing
De genomineerde van de vrijwilligers prijs 2023 Marietje Mentink werd het woord gegund. In haar speech gaf ze aan zeer verrast te zijn door de nominatie, maar anderzijds ook trots dat ze deze prijs in ontvangst mocht nemen. Zij droeg beide doelgroepen en warm hart toe door elk vijfhonderd euro toe te kennen voor vrijetijds en onderhoud doeleinden.

De Hengeveldse vertegenwoordiging van Franje Hof van Twente en het coördinatieteam vrijwilligers Hengevelde verraste haar deze middag met lovende woorden voor haar brede inzetbaarheid en vrijwilligerswerk en beloonde haar met een leuke attentie als blijk van waardering.

Na de vervelende corona periode 2022 werd in de eerste vergadering van het seizoen een voorstel aangenomen voor een extra nieuwe fiets te willen gaan.

Maar hoe!!

 

De tweede verrassing onder luid applaus

Hoe is de aanschaf tot stand gekomen?

Initiator Hans Oude Rikmanspoel:
“Het eerst wat naar voren kwam was: een crowdfunding starten in het dorp of de Hengeveldse ondernemers benaderen!
Nee was het antwoord van de vrijwilligers, de ondernemers worden al zoveel belast met aanvragen we gaan het zoeken buiten Hengevelde.

Zogezegd zo gedaan

Hans legt uit hoe het allemaal tot stand is gekomen

Via Milou Roelink-Arkink(wensboom) kwamen we in contact met het Oranje fonds. Hierbij werd ons al snel medegedeeld dat alleen rechtspersonen recht hadden op subsidie c.q. cofinanciering.

Dus wij konden persoonlijk geen aanspraak maken. Deze regeling geld uiteraard ook voor de aanvraag bij gemeentelijke instellingen zoals de Hof van Twente Wij zijn opzoek gegaan naar een rechtspersoon binnen Hengevelde, en kwamen al snel terecht bij de SGGH. (Stichting gemeenschap gelden Hengevelde) Een rechtspersoon bekend bij het Oranjefonds, waarmee eerder zaken was gedaan en gekenmerkt werd als een betrouwbare partner

De motivatie aanvraag voor een nieuwe duo fiets werd opgesteld tezamen met Jan Put en via de SGGH aangeboden aan het Oranjefonds. In maart 2023 zijn we wederom benaderd door het Oranjefonds voor wat extra aanvullende vragen. Ze vonden het in eerste instantie te voorbarig voor een dorp als Hengevelde met drie duo fietsen

Hierbij hebben we nogmaals een aantal zaken uit de doeken gedaan, waarbij we na twee weken een positief resultaat mochten ontvangen van zevenduizend-euro als cofinanciering voor een nieuwe duo-fiets. Voor het aanvullende bedrag van vierduizend euro zijn we in gesprek.

De onthulling door Diny Rotink

De betrokkenen
Deze middag werd er ook aandacht geschonken aan alle betrokkene binnen het voortraject, het coördinatieteam, de dames van de planning, alle vrijwilligers voor hun inzet en grote betrokkenheid binnen deze twee doelgroepen.

Gebruik
De drie duo-fietsen worden standaard seizoen gebonden ingezet op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Buiten deze dagen kunnen inwoners uit Hengevelde hierop een beroep doen.
De drie duo-fietsen worden standaard seizoengebonden ingezet op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Buiten deze dagen kunnen inwoners uit Hengevelde hierop een beroep doen.

Wij vragen hier geen vergoeding voor, maar een bijdrage in het onderhoud is altijd welkom.

U kunt hiervoor contact op nemen met:

Wilma te Wierik 06-52035299

Jose Blokhorst 06-53499052