Hengevelde is weer schoon dankzij de Senioren

Al weer voor de derde keer namen de Senioren Hengevelde deze zaterdag de uitdaging aan om de omgeving van Hengevelde vrij te maken van zwerfvuil.

En dat de oudere generatie niet bang is om de handen uit de mouwen te steken bleek wel uit het grote aantal deelnemers. Een zestigtal leden verzamelde zich in De Marke om bij een lekkere kop koffie en een krentenbroodje te horen hoe de werkverdeling deze morgen zou zijn.

Opnieuw had het echtpaar Paul en Henriette Wegdam de organisatie strak in handen. Alle straten werden verdeeld en elke groep kreeg geleend materiaal van Twentemilieu mee om aan de slag te gaan. Gewapend met knijpers en vuilniszakken trokken vervolgens grotere en kleinere groepen Hengevelde en het buitengebied in om straten en sloten te ruimen van allerlei narigheid die er niet hoorden.

Enthousiast motiveerden de deelnemers elkaar om zelfs de kleinste snippers papier en plastic op te rapen. Maar er waren wel degelijk ook grotere zaken: wieldoppen, plastic buizen, plastic emmers en wat al nier meer.

Het meest opvallende was een onaangebroken rol plastic dat gebruikt wordt voor het insealen van hooibalen. Ongetwijfeld iets dat een loonwerker onderweg naar een klus had verloren. De rol is terug bezorgd bij de loonwerker.

Storend vonden de leden toch weer de vondst van veel niet opgeruimde hondenpoep. Nog steeds denken bepaalde mensen dat in de berm, sloot of een rustige plek de drol ongestraft een plek mag hebben.

Rond 11.30 uur werden de gevulde vuilniszakken ingeleverd bij aanwezige container en werden bij een drankje de ‘opbrengsten’ van die morgen in de kantine nabesproken.
Men was unaniem van mening dat elke bewoner van Hengevelde het sociale fatsoen moet hebben om zijn of haar steentje bij te dragen aan een schone eigen woonomgeving.

Ook zouden ouders en schoolpersoneel de kinderen erop moeten wijzen dat snoeppapiertjes en lege blikjes niet achteloos ergens moeten worden neergegooid.

Omdat het gedane werk hongerig maakte, werd ter afronding van deze gezellig, zinvolle morgen iedereen getrakteerd op een kop soep en een lekker broodje.

Dank aan het Marke bestuur en de SIO zijn hiervoor op hun plaats.

Paul dankte iedereen, Henriette noteerde nog enkele opmerkingen ter verbetering en daarmee sloten ze deze geslaagde morgen af.

Alle aanwezigen gaven aan dat deze morgen volgend jaar zeker herhaald moet worden.