Fratsen & Texas Radio in Cultuurcentrum Herberg de Pol

Fratsen is de band van André Manuel, Roeland Drost, Adri Karsenberg en Frits Rietman. De reünieoptredens in 2009 en 2013 bevielen zo goed dat er een nieuw Fratsen-album is opgenomen en een heuse tournee gepland. Op zaterdag 27 december komt Fratsen naar Herberg de Pol in Diepenheim, een thuiswedstrijd dus. In het voorprogramma: Texas Radio.
Aanvang: 21.00 uur.

Het gerucht ging al langer in Twente, maar onlangs is het officieel bevestigd: Fratsen maakt haar comeback. Eind 2009 stond de band na een break van veertien jaar voor het eerst weer op een podium. Dit benefietconcert leidde tot vier uitverkochte shows en er werd zo’n 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. Ook in 2013 trad de band alweer eens op, dit in het kader van het 40-jarig bestaan van jongerencentrum Why Don’t Cha in Diepenheim aka Het Pand van Janna. Dat smaakte naar meer en het begon de heren danig te kriebelen. Volgens de band is het plezier in het spelen meer dan ooit aanwezig en hadden ze het gevoel dat er op zijn minst nog een album in dit bandje zat. Dat laatste gaf de doorslag; “Nieuw werk is essentieel voor de band, het laatste wat we willen is een nostalgie-actie zijn, je moet jezelf wel in de spiegel aan kunnen kijken”, aldus één van de leden.
Op 20 november jl. is het nieuwe album ‘Caspar’ gepresenteerd en op vrijdag 27 december worden de nieuwe songs en oude klassiekers live gespeeld in Cultuurcentrum Herberg de Pol Diepenheim.

In het voorprogramma staat die andere band met Diepenheimse roots: Texas Radio met in de gelederen Arthur Akkermans, Joris van den Berg, Niek Cival, Teun Eijsink en Imanishi Kleinmeulman. Rock ’n roll, blues en psychedelica worden in een ketel gegooid met een snufje Tom Waits, beetje Allman Brothers en een lepeltje The Doors.

Kaarten à € 10,00 kunnen worden gereserveerd via tickets@herbergdepol.nl of gekocht aan de balie van Herberg de Pol (0547 35 29 11).

Texas Radio