Geen TCPM Tukker Cup dit seizoen: “Staan er niet 100% achter”

Begin april heeft de organisatie van de TCPM Tukker Cup de inschrijving voor de editie 2021/2021 weer geopend nadat de vaccinatiecampagne enkele maanden was begonnen in ons land. Hiermee hoopten ze met z’n allen meer lucht en vrijheid te krijgen en misschien nog wel één van de belangrijkste dingen: ‘Weer te kunnen voetballen’. Helaas heeft de organisatie bekend gemaakt het Twentse voetbaltoernooi voor dit seizoen af te lassen. Voorzitter Thijs Assink (foto boven) hierover:

“We zien na de periode van 4 maand de aantallen wat betreft inschrijvingen tegenvallen. Normaal gesproken hebben we altijd volle bak bij de heren (32 teams), maar dit jaar kwamen we net op de helft. Wij hebben als organisatie onderzocht hoe dit komt en hierdoor helaas wederom het besluit moeten nemen om dit seizoen geen TCPM Tukker Cup te organiseren. Dit heeft te maken met de volgende redenen:

Inschrijvingen

Zoals gezegd is het aantal inschrijvingen bij alle categorieën minimaal. Dit heeft alles te maken met de onzekerheid rondom de pandemie welke ons land, ondanks de vaccinatiecampagne, nog steeds in z’n greep heeft. Ja, de beker en competitie zullen straks wel weer starten, maar wat is de status van het land op dat moment? Mogen we gewoon vrij voetballen tegen teams uit andere dorpen/steden? Of zitten we straks in een nieuwe golf waardoor bijv. publiek niet welkom is? Wordt het seizoen straks weer uitgesteld en/of geannuleerd? Dit zijn allemaal vragen waardoor diverse clubs de situatie eerst willen aankijken en dan kiezen voor de TCPM Tukker Cup, om deze even voorbij te laten gaan.

Onzekerheid voor organisatie

Naast bovenstaande situaties zitten wij als organisatie ook met andere punten rondom het toernooi. Ja, met 16 inschrijvingen kunnen we een toernooi organiseren, maar hoe gaat het als een speler straks Corona oploopt rondom de zondag/dinsdag. Er bestaat een kans dat een team (net zoals vorig jaar tijdens de TCPM Tukker Cup) in quarantaine moet, waardoor (competitie)wedstrijden verplaatst moeten worden. Dit kan het programma in gevaar brengen, waardoor de kans ook groter wordt dat teams zich zullen gaan terugtrekken tijdens het toernooi. Daarnaast wordt het speelprogramma van te voren gepland i.o.m. de scheidsrechtersvereniging SHO. Één wedstrijd verzetten is geen probleem, maar de kans bestaat dat dit dus i.c.m. competitiewedstrijden, meerdere wedstrijden worden.

Fysieke gesteldheid spelers

Ook denken we, aangezien we zelf voetballers zijn (geweest) na over fysieke gesteldheid van de spelers. Vergeet niet dat we eigenlijk al anderhalf jaar voor een langere periode niet op het maximale niveau hebben gespeeld. Na overleg met diverse fysio’s verwachten zij zeker meer klachten en blessures.

Uitstel

Door bovenstaande redenen staan wij er niet 100% achter om de TCPM Tukker Cup te organiseren en voor nu de ontwikkelingen rondom de pandemie en de normale competities volgen. Het geeft ons wel de gelegenheid om ons nu alvast maximaal in te zetten voor het seizoen 2022-2023 om de 5e editie van de TCPM Tukker Cup te organiseren. Alle ingeschreven deelnemers hebben inmiddels per e-mail bericht ontvangen. Eind van het jaar zullen we de inschrijving voor volgend seizoen opnieuw openen.

Zelf vonden we dit een zeer moeilijk en spijtig besluit, maar we hopen op jullie begrip. Rest mij niets anders om jullie nog een fijne vakantie te wensen en succes tijdens de beker en competitie a.s. seizoen.”

Geen Tukkercup dit seizoen, dus ook geen derby als Diepenheim - W.V.V.'34