Gerard de Witte-Bokaal 

Op vrijdag 6 oktober vindt de jaarlijkse golfwedstrijd weer plaats waarin gestreden wordt om de Gerard de Witte wissel-bokaal.

Elke golfer die in Hengevelde woont of daar is geboren (we hanteren parochiegrenzen) kan hieraan meedoen. Dit jaar wordt gespeeld op de mooie golfbaan van de Twentse Golf Club in Deldenerbroek.

 

Ongeveer 20 jaar geleden is het idee ontstaan

Gerard de Witte, plaatselijk caféhouder, was een grote organisator van allerlei activiteiten waaronder het bekende “bouwvakprogramma”, fietstochten, zeevissen en zelfs de Hengeveldse Ski-kampioenschappen! In die tijd begonnen ook enkele Hengeveldenaren met golf, maar speelden eigenlijk nooit samen. Gerard kwam dan ook met het idee om hier een Hengeveldse golfdag van te maken: wie is de beste golfer van Hengevelde!! En met een echte wisselbeker!!

Er werden zelfs regels afgesproken wie er wel en niet mee mag doen. Mensen geboren en/of wonen in Hengevelde, dan wel gehuwd zijn met iemand uit Hengevelde, én diegene die onder de parochie Hengevelde vallen, mochten mee doen aan het Hengeveldse Kampioenschap Golf. Zo wordt er jaarlijks op de eerste vrijdag van oktober gestreden om de wisselbeker. 

 

Toen Gerard de Witte in 2008 is overleden heeft men uit eerbetoon aan de initiatiefnemer, de wisselbeker omgedoopt tot de Gerard de Witte Bokaal.

 

Mee doen
Mocht u geïnteresseerd zijn om ook mee te spelen of kent u mensen die hiervoor in aanmerking komen, dan kunt u contact opnemen met Harrie Ottenschot, telnr. 06-53147455