Gerrit Nijland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Wie kent hen niet, Gerrit Nijland, misschien wel mister vv Bentelo! Al ruim zestig jaar een échte clubman voor de ‘blauw-witten’. Daarnaast doet hij ook al vele jaren het onderhoud van de tuinen en parkeerplaatsen rondom de Onze Lieve Vrouwekerk in Bentelo en de naastgelegen begraafplaats.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM

De toespraak van Burgemeester Nauta

Meneer Nijland, u heeft een grote staat van dienst voor de Bentelose gemeenschap. In het bijzonder voor Voetbalvereniging Bentelo, Gemeenschapscentrum De Pol en de (katholieke) geloofsgemeenschap in Bentelo. Op jonge leeftijd werd u lid van VV Bentelo maar vanwege de oproep voor militaire dienstplicht werd uw voetbalcarrière bij VV Bentelo onderbroken.

Na terugkeer bij de vereniging werd u leider van het eerste elftal en enige tijd later ook scheidsrechter binnen de vereniging en als consul belast met de beoordeling van de speelbaarheid van de velden. Uw trouw aan de vereniging is nog altijd onverminderd groot. Al ruim zestig jaar een échte clubman voor de ‘blauw-witten’, de clubkleuren van VV Bentelo. Al vele jaren draagt u een belangrijk steentje bij aan de instandhouding van het sportcomplex. Voor dag en dauw bent u in het weekend aanwezig om voor-bereidingen te treffen voor de te spelen wedstrijden. Van blad blazen tot sneeuw ruimen en van het openen en controleren van de kleedkamers tot broodjes smeren en het legen van prullenbakken.

Sportcomplex De Pol in Bentelo biedt niet alleen onderdak aan de voetbalvereniging maar ook aan Handbalvereniging Bentelo, Binnensportvereniging De Polstars en Tennis Vereniging De Pol. Daarnaast maken scholen en verenigingen buiten Bentelo graag gebruik van deze mooie sportaccommodatie die wordt beheerd door Stichting De Pol. Ook voor deze beheersstichting bent u een zeer gewaardeerd vrijwilliger. Niet alleen in het weekend maar ook op doordeweekse dagen bent u vrijwel dagelijks aanwezig voor het doen van allerhande (onderhouds-)klussen. Lijnen trekken, opruimwerkzaamheden rond de velden, als vervanging van de beheerder van het sportcomplex bij diens afwezigheid, sleutelbeheerder. Uw inzet is tomeloos.

Toch vindt u ook nog tijd voor het onderhoud van de tuinen en parkeerplaatsen rondom de Onze Lieve Vrouwekerk in Bentelo en de naastgelegen begraafplaats. Al ruim 25 jaar bent u bovendien grafdelver en draagt u een respectvol en eerbiedig steentje bij aan begravingen van uw dorpsgenoten. Beste heer Nijland, het doet me een groot plezier u te mogen melden dat:

Zijne Majesteit de Koning u heeft benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte proficiat!

De toppers in de Hof van Twente waren

  1. De heer J.H. Altena (Diepenheim)
  2. De heer G.J.W. (Jan) Boink uit Diepenheim
  3. Mevrouw G.M. (Ine) Hoek-Baak uit Goor
  4. Mevrouw S.C. (Selma) Hoek uit Goor
  5. Mevrouw W.J. (Willemien) Morsink-Gersen uit Diepenheim
  6. De heer G.L.J. (Gerrit) Nijland uit Bentelo
  7. De heer W. (Willian) Potman uit Markelo
  8. Mevrouw G.H.C. (Ria) Rouweler-Huistede uit Hengevelde
  9. Mevrouw G.B. (Gerdien) Smeenk-van der Meij uit Goor
  10. Mevrouw A.M.C. (Agnes) de Wit-Blokhorst uit Hengevelde