Gincana Koningsdag: Wegdamnieuws teruggefloten door gemeente

In deze onzekere tijden had de redactie van Wegdam Nieuws een aangename verrassing in petto voor alle Wegdammers. Om de Koningsdag aanstaande maandag wat op te fleuren en op een leuke manier door te komen, heeft WN een zogenaamde Gincana op poten gezet. Dat is een tocht per auto, fiets, brommer, te voet of anderszins. In verband met corona kon je meedoen als individu, als duo of als gezin. De afdeling vergunningverlening van de Hof van Twente dacht hier anders over waardoor de Gincana NIET doorgaat, zie de onderstaande reacties:

Beste redactie,
 
Op het Wegdamnieuws kwamen wij jullie oproep tegen over de “Koningsdag Gincana” op maandag 27 april 2020.
Wij snappen deze goedbedoelde initiatieven, maar deze activiteit is op grond van de noodverordening verboden. Op deze manier worden mensen toch opgeroepen tot een samenkomst en dit is niet toegestaan.
Wij verzoeken jullie dan ook deze activiteit te annuleren en eventueel op een later tijdstip, wanneer dit wel weer is toegestaan, opnieuw te organiseren.
 
Als er vragen zijn dan hoor ik dat graag.
 
Met vriendelijke groet,
Vergunningverlening Hof van Twente
 
Enkele reacties die op de afgelasting zijn binnengekomen zijn vervolgens  richting de afdeling vergunningverlening gestuurd:
- Huh? Je mag toch rustig met je gezin erop uit?
- Ik snap het niet. Er is nergens sprake van een verzameling mensen...
- Carelshaven en showtime doen ook van alles
- Wat kinderachtig
Daarop volgde het onderstaande:
 
Beste heer Wegdam,
 
Door dit te organiseren is er een al dan niet onbedoelde samenkomst van mensen. Samenkomsten zijn verboden.
Wat Carelshaven organiseert is net iets anders dan wat jullie organiseren. Zo hoeven zij zich daar niet fysiek te melden en worden er onderweg geen versnaperingen aangeboden. Ook deze activiteit raden wij ten zeerste af, maar is volgens de richtlijnen van de Veiligheidsregio niet verboden.
Maar de boodschap is en blijft nog steeds “Blijf Thuis”.
 
Ik ga ervan uit dat u de activiteiten annuleert of anders zodanig aanpast zodat dit aan de richtlijnen voldoet.
 
 Vergunningverlening Hof van Twente