Goede doel Kroamschudd’n in Hengevelde bekend: De Nije Stichting

Nog 2 weken en dan is het al weer tijd voor de 5e Kroamschudd’n in Hengevelde. Een evenement dat georganiseerd wordt door de ouderraad van de Petrusschool in samenwerking met een fanatieke werkgroep onder de bezielende leiding van Hans Mulder (de Bloemruiker, alias “Alles komt goed”) en zo'n 100 andere vrijwilligers. De opbrengsten van het evenement zijn voor de ouderraad van de Petrusschool. Jaarlijks koppelt de organisatie van Kroamschudd’n in Hengevelde een extra goed doel aan dit evenement. Dit goede doel ontvangt (afhankelijk van de totale opbrengsten) een substantieel bedrag (vorig jaar was dit €2750,-). Via Wegdamnieuws.nl is enkele weken geleden een oproep geplaatst met betrekking tot dit goede doel. Vanuit Hengevelde zijn meerdere goede doelen aangedragen. Dank hiervoor.  Hans:"We zijn blij dat we kunnen melden dat we unaniem hebben gekozen voor de uit Hengelo afkomstige Nije stichting".
Wat doet deze stichting en waarom is er voor dt goede doel gekozen?

De Nije Stichting(denijestichting.nl)

De Nije Stichting is een Twentse stichting opgericht in 2008 door Debby Nijenhuis.  Nadat ze zelf moest strijden tegen kanker besloot ze zich in te zetten voor een  inloophuis voor alle lotgenoten, het Nije Huis. In het Nije Huis is iedereen welkom,  zowel kankerpatiënten als ex-patiënten en hun naasten. Het is een huis waar zij even kunnen ontspannen, antwoorden kunnen krijgen op hun vragen en contact kunnen hebben met lotgenoten. Naast het Nije Huis organiseert de stichting onder andere Nije Beweegt, De Nije familiedag en De Nije verwenmei. Deze evenementen zorgen ervoor dat iedereen even in het zonnetje wordt gezet. De doelstelling van de Nije Stichting is daarom: de kwaliteit van (ex)kankerpatiënten én hun naasten verbeteren: want kanker heb je samen.

Waarom gekozen voor dit doel

Volgend jaar is de stichting voornemens om te gaan verhuizen naar een nieuw onderkomen. In de buurt van het ZGT wordt een boerderij (Nije Hoeve) gekocht. Daar wordt o.a. ook een nieuw project opgestart speciaal voor kinderen omtrent kanker. Dit project is gericht op het voorlichten van kinderen betreffende deze ziekte, maar ook het samen brengen van lotgenootjes. Dit samenbrengen zal plaatsvinden binnen deze boerderij. Dit goede doel is voorgedragen door Vincent Nollen n.a.v. onze vraag enkele weken geleden op WegdamNieuws.nl. Vincent maakt en verkoopt samen met z’n team al jaren belangeloos duizenden oliebollen tijdens Kroamschudd’n in Hengevelde. Bakkerij Nollen ondersteunt deze stichting al vanuit haar diverse winkels met een leuke eindejaarsactie. Het is dan ook een mooie samenloop van omstandigheden, aldus de organisatie,  dat we dit jaar een goed doel ondersteunen waar ook bakkerij Nollen reeds bij betrokken is.   

Info 5e editie Kroamschudd’n in Hengevelde

Een lustrum, dus we pakken dit jaar nog grootse uit.

KROAMSCHUDD'N 2017: 17 DEC. - NIEUWE VERLICHTE ROUTE EN LIVE MUZIEK

Via wederom een geheel vernieuwde wandelroute komen de bezoekers via het “Patoors Bos” aan bij de vernieuwde kerststal achter de kerk waar Josef en Maria met het pas geboren kindeke verblijven. De H.E T- Tent zal onderdeel uitmaken van de route net als het ‘Pastoors Bos daarachter”. Kortom; deze vijfde  ‘levende kerststal’ wordt indrukwekkender dan ooit”, weet Hans Mulders, initiatiefnemer van het event. “Het is geweldig te zien dat inmiddels bijna 100 vrijwilligers meewerken aan ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’.

Het evenement krijgt dit jaar wederom een kwalitatieve nieuwe impuls:

Een voettocht van ca 1km, leidt bezoekers langs sfeervol verlichte taferelen die doen denken aan 2000 jaar geleden. Oude stalletjes met ezels en schapen, muzikanten, diverse koren, zangers en zangeressen en ook heerlijke afbakbroodjes komen de bezoekers tegen. Boven de stal waar een kameel staat opgesteld, komt een levende engel te hangen. De opzet van Kroamschudd'n in Hengevelde zalin grote lijnen hetzelfde zijn als in de afgelopen vier edities. Toch zitten er wederom vernieuwende aspecten in. Denk bijvoorbeeld aan de wandelroute. We beginnen om 17.00 uur. Het duurt tot ongeveer 21.30 uur. De kerstmarkt georganiseerd door de Petrusschool begint ook om 17.00 uur.

Er is natuurlijk hebben we ook een  nieuwe Maria en Jozef, bekende Hengeveldenaren. Wie? Dat houden we nog even geheim.