Gouden Huwelijk familie Ottenschot

Het begon allemaal tijdens de schoolfeesten in Goor aldus Hendrik Ottenschot: ”Ik zag Lida voor het eerste tijdens een nieuwjaarsfeest bij de Harmonie achter in Neede. Maar de echte ontmoeting was bij Lentelink in Goor, daar gebeurde het laat ik maar zeggen”.
Lida Rottink is zelf afkomstig uit Kerspel Goor. Lida:” Ik kwam van de boerderij waar nu het opmerkelijke gebouw staat van bouwbedrijf Aan de Stegge. Wij hebben zelfs nog een uitnodiging gehad van de opening. Mijn broer is daar weggekocht en is een agrarisch bedrijf begonnen in Drenthe.” Het echtpaar Ottenschot kreeg vijf dochters: Anita, Monic, Bernadette, Anka en Sandra, dus in eerste instantie geen opvolger voor de boerderij. De middelste Bernadette ontmoete echter Wilfried Semmekrot, die bereid was de boerderij over te nemen. Naar volle tevredenheid Hendrik? “Hij hef het grös al in de koele, dus dat geet wal good”.

Vanmiddag is het feest bij Assink in plaats van de gereed staande feesttent van de voorjaarsfeesten Markvelde. Heeft het gouden paar niet overwogen het feest bij “de buurman” te houden? Hendrik: “Dat is veel te groot voor een feest met zo rond de 140 personen. Daar komt bij, we hebben al onze familiefeesten bij Assink gehouden en dat is altijd uitstekend bevallen!''