Gratis eetbare struiken voor nieuwe buurt-ideeën ?

Heb je een idee om struiken voor mensen en dieren aan te planten in een openbaar beleefbaar stuk groen in de Hof van Twente ? Betrek partners bij je idee en kom in aanmerking voor gratis struiken, goed voor de biodiversiteit en om van te smullen door dieren en mensen!

Mmm….. natuur om op te (vr)eten

Struiken voor biodiversiteit verbinden de kernen van de Hof met elkaar.  Via de Provincie Overijssel is € 5000,00 beschikbaar voor de beste ideeën en gratis struiken. Op de website https://groeneloperhofvantwente.nl/struikenactie-in-het-kader-van-mmm-natuur-om-op-te-vreten/ lees je alles en ook de randvoorwaarden om mee te kunnen doen aan deze actie

Hapje voor jou, hapje voor mij

Bloeiende inheemse struiken zijn onmisbaar voor vlinders, bijen, tuinvogels en egels. Ze leveren eten, waardoor ook wij kunnen smullen van sommige soorten. Hoe mooi is het om daar ook dichtbij in de buurt van te kunnen genieten!

Denk aan groen in kernen (maatjesaanpak = struik voor jou en struik voor mij) in openbaar toegankelijke stukken groen of bij een sportpark of ontmoetingscentrum. Maar ook agrariërs en `buitenlui’ die samen een hoekje of een berm of rustpunt willen inrichten voor dieren en daar ook mensen van mee willen laten genieten? Of ondernemers die samen (als maatjes) insteken op deze actie. Geen idee is te gek, daar zijn we juist naar op zoek!

Vul je idee in via het formulier op de website www.groeneloperhofvantwente.nl tabblad

We zijn vooral benieuwd naar ideeën uit Diepenheim, Delden, Hengevelde en Bentelo. In de eerste ronde zijn al 10 mooie ideeën uit vooral Goor en Markelo binnengekomen. Een onafhankelijke jury wijst in de zomervakantie de beste ideeën het gratis aantal m2 struiken toe.

Hulp nodig bij het invullen van het formulier? Mail naar info@groeneloperhofvantwente.nl en vraag om hulp. De inschrijftermijn loopt tot 30 juni 2021