Groep 8 Petrusschool verrast kinderen Losserhof met trapkar.

Op woensdag 11 juni heeft groep 8 van de Petrusschool weer een bezoekje gebracht aan de Losserhof, waar ze een leerzame dag hebben gehad. De leerlingen werden ontvangen in het Ontvangst Centrum waar ze allereerst wat drinken met cake kregen. Na het drinken kwamen er kinderen van de Meander, de school die op de Losserhof staat, samen met hun begeleiders om een cadeau in ontvangst te nemen dat speciaal voor hun was meegenomen.

Via het Petrusschool Cartridge Fonds was er geld beschikbaar gekomen voor een mooie trapkar. Dit had de school verdiend met het inzamelen van lege inkjet- en tonercartridgers. De leerlingen van de Losserhof vonden het eerst nog wel spannend, maar toen er één schaap over de dam was, volgde iedereen en was er veel enthousiasme.

Voor de kinderen van de Petrusschool volgde hierna een rondleiding over de Losserhof, waar ze hebben gezien hoe mensen met een beperking leven. In vier grote groepen gingen de kinderen langs een kaarsenmakerij, logeerwoningen, speelplaatsen, een activiteitencentrum om tenslotte uit te komen bij de boerderij. Het was een indrukwekkend en dankbaar bezoek, wat de kinderen van de Petrusschool niet snel zullen vergeten.

Het inzamelen van lege cartridgers, wat bij ons op school kan, levert op deze manier ieder jaar weer een fantastische bijdrage aan de samenleving. Mochten er nog bedrijven of instellingen zijn die hun lege inkjet- en of tonercartridgers willen schenken aan dit goede doel, neem dan even contact op met Jan Boomkamp per telefoon (tel.: 0547-333549) of mail (janboomkamp@hotmail.com).