Groots onthaal Pieriks in Elastiekenkoers

Onder het toeziend oog van vele honderden belangstellenden trok de karavaan rond 19.10 uur de Grotestraat van Goor binnen. Onder begeleiding van vuurwerk en muziek van Apollo Goor en massaal applaus werd de ruim 170 kilometer op en wel heel bijzondere wijze afgerond. De Hengeveldse broers Gerard, Alfons en Johan Pierik waren enkelen van de vele deelnemers. Met de tocht werd iedere plaats in de Hof van Twente gepasseerd. Broer Harrie Pierik, woonachtig in Goor, heeft een zoon genaamd Rob en die heeft Cystic Fibrosis, de ziekte waar de opbrengst voor bestemd is. Wat op velen indruk heeft gemaakt is het bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis,waar onder ander I pads werden aangeboden aan de daar aanwezige patiëntjes . Volgens velen was de tocht perfect geregeld, een lekke band werd bijvoorbeeld gelijk vervangen in de meegekomen techniekwagen waarvan maar liefst zeven keer gebruik van is gemaakt. Het warme onthaal werd voor de renners een onvergetelijke gebeurtenis! Het was een tweede editie van het wieler-evenement waarbij een bedrag van ruim 48.000 is euro opgehaald.

De Stichting Elastiekenkoers is voor en door de inwoners van de Hof van Twente opgezet. Het motto is "noaberplicht" en door middel van het organiseren van een wielertocht van ca. 170 kilometer wordt er geld ingezameld.
De stichting heeft als doel jeugdige inwoners van de Hof van Twente met een ernstige aandoening te ondersteunen bij hun ziekte, een wens te vervullen of de behandelende instelling te ondersteunen met praktische hulp. Jaarlijks word door de stichting een andere doelgroep bepaald.