Help ook mee: Verzamel doppen voor het goede doel!

Vaste gast Dopje-Dion Screever, zoon van oud-Hengeveldenaar Helmuth was afgelopen weekend weer te vinden op het terrein van Hengover. Elk jaar verzamelt hij bij Hengover tijdens de opbouw bierdopjes in voor het goede doel. Dion lijdt aan suikerziekte, en met het geld dat hij inzamelt helpt hij andere patiënten. De doppen worden gerecycled in een fabriek in Leeuwarden waar een mooie prijs per kilo wordt betaald: hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt voor wetenschappelijk onderzoek. Kroonkurken lijken een afvalproduct, maar ze zijn in grote hoeveelheden aardig wat geld waard. Dat komt niet alleen door het blik, maar ook door het tinlaagje dat op de dop verwerkt is. In Leeuwarden worden de doppen verwerkt voor hergebruik en voor het aanleveren van de doppen wordt een bedrag opzijgezet, dat in z'n geheel op de rekening van het Diabetesfonds wordt gestort. Helmuth: “Dion heeft diabetes vanaf 2015. Vanaf 2016 zijn wij begonnen met het inzamelen. Een aantal mensen in Hengevelde verzamelen al veel dopjes voor Dion. Wanneer er mensen uit Hengevelde dopjes hebben, mogen ze ons bellen en halen we ze op. (06-53131767) De dopjes worden eerst verzameld bij ons thuis. Bij een grote hoeveelheid ca. 1 à 2 m3 brengen we ze naar het depot van deze regio in Bentelo. Hier worden ze met een vrachtwagen opgehaald en naar de verzamelplaats in Wierden gebracht en van daaruit gaan ze richting Leeuwarden.
Dion is nu al voor de derde keer uitgenodigd op Hengover door Thom Hartgerink. Thom zet zich elk jaar weer in om de dopjes bij de opbouw van dit evenement te verzamelen. Dit waarderen wij heel erg!
We vinden het heel bijzonder dat veel mensen druk zijn met het verzamelen van dopjes. Heel vaak horen wij “het is een kleine moeite”, maar voor ons betekend dit ontzettend veel!”
Iedereen kan meehelpen door de doppen te verzamelen. Vele restaurants, cafés en (sport)verenigingen doen al mee. Ook jij kunt een 'dop' in het zakje doen door bijvoorbeeld thuis de bierdopjes te sparen. Bel met 06-53131767 en zij halen ze op.
 

Dion Screever