Hengevelde en Bentelo: Twents Volkslied in het Europees Parlement

Bentelo en Hengevelde samen op pad richting Brussel voor een rondleiding door het Europees parlement van ‘onze Annie”. De groep van zo’n 60 personen vertrok gisterochtend rond 5.45 richting de zuiderburen alwaar het rond de klok van 11.00 uur arriveerde. “Indrukwekkend hoe gepassioneerd en gedreven iemand kan zijn” zegt Alfons Assink. “Het was zeer leerzaam en interessant, we hebben als het ware een debat gevoerd met Annie Schreijer over het werk wat ze daar allemaal doet. Eigenlijk zou iedereen dat een keer moeten doen om met eigen ogen het goede werk van haar te kunnen aanschouwen, petje af”.
KLIK HIER VOOR HET TWENTSE VOLKSLIED IN HET EUROPESE PARLEMENT
 

Agnes Doeschot, Annie Schreijer en Alfons Assink

Na de rondleiding en het debat is de voltallige groep met Annie de stad in geweest om gezamenlijk wat te drinken. Naast Hengevelde en Bentelo waren er tevens nog enkelen uit Luttenberg mee en oud Wegdammer Willem Groot Kormelink uit Langeveen.
Op 7 januari 2014 droeg het CDA Overijssel Schreijer als lijstduwer voor tijdens de Europees Parlementsverkiezingen op 22 mei 2014. Het Partijcongres moest nog wel met die voordracht instemmen, wat op 8 februari ook gebeurde toen zij van de leden plek 25 kreeg toegewezen.


Schreijer-Pierik deed in 2014 als lijstduwer namens het CDA mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ondanks haar lijstduwerschap voerde ze campagne voor zichzelf. Ze kreeg 113.123 voorkeurstemmen en werd daarmee verkozen. Tijdens de campagne kreeg ze ook steun van VVD-leden, aldus NRC Handelsblad.
In het Europees Parlement is zij namens de fractie van de Europese Volkspartij (c

hristendemocraten) lid van de Commissies voor Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid, Landbouw en plattelandsontwikkeling en Visserij.
Daarnaast is zij lid van de delegatie van het Europees Parlement bij de gezamenlijke paritaire vergadering ACP-EU (Afrikaanse, Caribische en Pacifische staten.