Hengevelde sluit eerste weekend af met Autorodeo en Masked Singer: “Alle verwachtingen overtroffen”

Jelle Vogt in de bocht

Het eerste weekend van de Zomerfeesten van 2022 is achter de rug. En geconcludeerd kan worden dat het eigenlijk haast niet beter kon. De mensen hadden er na twee jaar ‘droog’ te hebben gestaan weer enorm veel zin in, en gelukkig waren de weergoden het publiek zeer goed gezind.
Vrijdag en zaterdag werden zoals we al schreven diverse records gebroken, en ook zondag zat eigenlijk alles mee voor de organisatie die dan ook zeer in hun nopjes waren over het verloop en de toestroom van mensen op het terrein.

Het was weer een waar spektakel aan de Kerkstraat in Hengevelde!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S

Onder fantastische weersomstandigheden was het rond de klok van 10.00 uur een wirwar van rokende motoren, dampende auto’s van racende dames en heren!
Presentatoren Stephan ter Doest en Wilfried ten Thije wisten voor zo’n 2.000 betalende bezoekers en 240 deelnemers het geheel zeer goed aan elkaar te praten. Helaas gaat het gerucht dat beide heren het na dit jaar voor gezien willen houden, maar gezien het grote succes van gisteren nemen we aan dat ze dit besluit nog even willen herzien.
Waar in een ver verleden de lokale crossheld Mike Wolterinck nog aan de haal ging met de overwinning, zijn het tegenwoordig de heren uit de omgeving Denekamp en Lattrop die met hun speciaal geprepareerde auto’s weten te winnen. Ook dit jaar waren ze met de zogeheten ‘Hajan-auto’s weer de snelste (VIDEO FINALE HIER).

Uitslag Autorodeo:

Heren:
1. Tom Keizer

2. Nick Bos
3. Wouter Broekhuis
4. Martijn Kiel
5. Kristian Roeleveld
6. Mark Olde Theussink

Dames:
1. Natasja Lansink
2. Anne Gerwers
3. Melissa Verdam
4. Iris Leferink
5. Valerie Verdam

Afvalronde Mark Grefte

Leon ten Brummelhuis alias 'Prikkie'
De afvalrace, misschien wel het moment van deze middag: 4 x over de kop!

Na afloop was had de organisatie bedacht om de Masked Singer te organiseren, iets wat geen windeieren legde. (VIDEO KLIK HIER).
9 Hengeveldenaren, verkleed in een kostuum gingen op het podium. Hierna was het aan de mensen in de zaal de eer om te raden wie de zangers en zangeressen waren in de pakken.

 

De drie 'finalisten' in het Masked Singer Pak: Wies Wassenberg, Marlou Roelink en de uiteindelijke winnares Laura ten Thije

We vroegen Kasper Put, voorzitter van de Zomerfeesten over of het laagdrempelige Masked Singer iets is voor de komende jaren, aangezien het zeker wel leek aan te slaan bij het publiek: “Masker singer is inderdaad laagdrempelig. De eerste zondag is een bijzondere. Eerst rodeopubliek, dat veelal vertrekt na 16.00 uur. Daarna moet je mensen zien te boeien en vermaken. Deze opzet was toegankelijk en voor de zomerfeesten relatief goedkoop in vergelijking tot een artiest, al met al een weekend dat alle verwachtingen overtrof.”

Hieronder de dorpsgenoten die de ‘Autorodeo-strijd’ zijn aangegaan met nummers:

11.   MARK TEN THIJE
133.IMKO STORTELDER
90. WOUT NOLLEN
27. JELLE VOGT
112.GUUS TEN BRUMMELHUIS
28. TIM SCHONENBORG
203.MARC GREFTE
10. JORD BOUWMEESTER
212.MIKE WOLTERS
23.RENS AARNINK
154.LARS KEIZER
34.WOUTER GOORHUIS
54.TIM LEFERINK
120.RICK ROUWELER
45.LEON TEN BRUMMELHUIS
96.DENNIS TEN THIJE

DE DAMES

1.  LAURA TEN THIJE
14.IRIS LEFERINK
77.NIEKE STORTELDER
121.CARMEN ENSING
198.MIRLE TEN THIJE
201.LYSS TEN HEGGELER
239.SUSAN BEUVING
15.KAYLEY VEELERS
24.MANEL SLAG
143.MIRTE TEN THIJE
209.JOELLA JOOSSINK

Bart Eshuis liet weer eens zien een goede DJ te zijn, hij zette de tent op zijn kop