Hengeveldenaren op de Nijmeegse Vierdaagse

Vandaag gaat de 101ste Nijmeegse Vierdaagse van start met 50.403 wandelaars, waaronder een aantal uit Hengevelde. Wegdamnieuws zal van een aantal Wegdammers een dagboek bijhouden over het wel in wee in de zinderende hitte van met name de woensdag. Deelnemer Alfons Assink:”Het startbewijs is binnen! We zijn met de eerste meters bezig. Morgen volgt een bericht over hoe de eerste dag is verlopen”. Op de foto van links naar rechts staan Alfons Assink, José Haafkes, Elly Pierik en Mathilde Ottenschot.
Ook Rita Kiezenbrink is van de partij:” Het startbewijs is binnen! Vanochtend een vroege start en dat was om 5.00 uur beginnen, we doen de 40 kilometer. Ik loop met Truus Otten Rutjes, mijn schoonzus. Zij loopt al voor de vierde keer en ik ben hier voor mijn eerste”.
Verder is wat Hengeveldse deelnemers Rob Geerlings bij de redactie bekend.
Woensdag wordt het met 31 of 32 graden tropisch! Vanaf woensdagavond neemt de kans op onweersbuien toe en donderdag en vrijdag verlopen wat minder warm.
(Mochten er meer Hengeveldenaren meelopen die we niet in beeld hebben dan vernemen we dat graag red.)

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.