‘Hengevelds getint’ carnaval van start


Al eerder op deze site werd er een artikel geplaatst over de nieuwe prins en prinses van Bentelo: Prins René en Prinses Irma, bekend van Pierik Accountancy in Hengevelde. Afgelopen zondag werd het carnaval 2012 geopend met het plaatsen van het bord bij het paar. De vereniging vertrok rond half 2 met een bus richting Wiene. Daar gingen ze, waar Bêentels Kabaal de muzikale ondersteuning verzorgde, richting het huis van het prinselijk paar waar inmiddels menig familielid, vriend, kennis en buur zich ook verzameld had.

Het prinselijk paar had hun erf al mooi omgetoverd in het thema van de aankomende carnaval: Hollywood. De raad van 11 verzorgde vervolgens een spetterende show omtrent het inmiddels traditionele bordplaatsen. Geheel in stijl kwam de raad aanrijden in een oude Amerikaanse politieauto met daaropvolgend een limousine. Allen gekleed in een Blues Brothers outfit hielden ze een aantal grote letters vast die het woord Hollywood vormden nadat het prinsenpaar deze had verdiend aan de hand van een quiz. De maxi- en minidansmarietjes hebben onder luid applaus weer een geweldig optreden vertoond. Nadat Prins René II zijn bewakers had aangesteld en die hier officieel voor hadden getekend werd het feest voortgezet in een perfect aangeklede tent. De vereniging kan terugkijken op een geslaagd feest dat smaakt naar meer voor het aankomende carnaval onder het motto van de Prins: "Filmster, Oscar, Walk of Fame. Niks dat moet, Bentelo goes to Hollywood!".
De Hengeveldse carnavalsverenigingen zullen het paar weer tegen komen in het gemeentehuis bij de traditionele sleuteloverhandiging.