Hengover City 2019: het jaar van de records

Boven alle verwachtingen in heeft Hengover dit jaar een record aan bezoekers gehaald. Feestterein Hengevelde heeft de 700 bezoekers aangetikt en dat is in het 4 jarig bestaan van het jonge evenement nog niet eerder gelukt. Ook het beachtennis toernooi haalde nog nooit eerder zo veel spelers naar Hengevelde. Om 17:00 uur werd er afgetrapt met het Beachtennis Toernooi wat zo goed als gevuld was. Rond de 50 teams streden om de felbegeerde, eerste ‘’Wimbledon Beach Troffee’’. Voorzitter Thom Hartgerink: ‘’In samenwerking met Beachtennis Hengevelde hadden we voor ogen om Hengover net wat meer te bieden dan de voorgaande jaren. Ook paste het volledig in de stijl van Hengover dit jaar.’’ En met succes. De Beachtennis zorgde ervoor dat er een goede aanwassing was richting het buitpodium en het feest al vroeg kon losbarsten.

Ties Nollen van de programmacommissie: ‘’Het thema was dit jaar ‘’City’’ en we hebben ons best gedaan om zo goed mogelijk een stad na te bouwen. Van ‘’Karakooltje’’ waar Feest DJ Ivar de leiding nam, naar ‘’De Bizar van Sjon’’ waar gezamenlijk een stuk of 7 lokale DJ’s vandaan kwamen tot ‘’This Is Our Church’’. De mainstage die vanaf 17:00 tot 02:00 uur goed gevuld was. Het begon met het 11 jarige talent DJ Jelmex, daarna volgenden DJ Jochem, Harry, Bende van Ellende, Feestnation & Puinhoop Kollektiv.’’
 
Verder verliep de dag uitstekend, van vroeg tot laat. Sem Kuipers: ‘’Die paar kleine akkefietjes hou je toch altijd, maar dat is allemaal goed opgelost en dat zorgde ervoor dat de sfeer er geweldig in bleef. Bezoekers waren ook erg positief en je kon zien dat iedereen onder de indruk was van het feest. Al met al een zeer geslaagde dag en op naar volgend jaar, wanneer we ons 5-jarig jubileum vieren."