Hennie Varenbrink zwaait af

Het is al bijna voorjaar, maar de kachel brandt nog lekker en de koffie pruttelt als ik bij café 'de Gebrande Waateren' naar binnen loop. Hennie zit al te wachten op mij. De FC Twente supporter van het eerste uur heeft zijn markante gele Schoolbus zojuist overgedaan aan taxibedrijf Ter Doest. Gedwongen te stoppen door omstandigheden, zoals het zo fraai heet, met het rijden naar zijn favoriete voetbalclub. Hennie: "Het is begonnen in 1997. Destijds heb ik de bus gekocht als een soort aanvulling op het horecabedrijf. We verzorgden dan tevens het vervoer van gasten die bij ons een bruiloft of feestje hielden. Vanaf 2006 kwamen daar de tripjes naar FC Twente bij. In het begin gingen we met 30 personen richting Enschede, later met 40. Het werd zo'n succes dat er pasjes moesten worden uitgereikt aan de passagiers om alles goed en rustig te kunnen laten verlopen."

Voor de schoolbus is een busrijbewijs nodig. Hennie: "Ik had dit rijbewijs al sinds mijn 20e jaar in bezit. Heb het destijds gehaald in een 'Opel Blitz', een kleine vrachtwagen met een laadbak, onder leiding van wijlen Jan ten Elzen. Met het behalen van het rijbewijs in deze 'Blitz' had je in één klap alle rijbewijzen binnen, behalve die van de motor. Ik heb vervolgens bij m'n eerste werkgever (Hennie was vele jaren werkzaam als timmerman in de bouw) ervaring op gedaan in het rijden met groot materiaal."

Zoals gezegd neemt taxibedrijf Ter Doest de bus over van Hennie. De bus blijft gewoon onder dezelfde omstandigheden de wedstrijden van FC Twente bezoeken. Net zoals Hennie zelf die alle competitie, beker en europacup wedstrijden, maar nu onder het genot van een biertje, gewoon blijft bezoeken als passagier. Boekingen zijn dan ook vanaf nu, via het taxibedrijf te regelen.