Het is nu een feit! It’s a Kind of Magic! wordt realiteit!

Nadat er enthousiast gefantaseerd werd om in Hengevelde een concert te geven met artiesten uit Hengevelde en de verenigingen Amuzant en MiXX, over een groot podium in meerdere verdiepingen verdeeld met daarvoor een projectiedoek over de volledige breedte en hoogte van de sporthal, waarop projecties komen, en waardoorheen op een magische manier ook de bühne kan worden gezien, is het moment gekomen dat het technisch en organisatorisch een feit is geworden. Allerlei acties zijn ondernomen. Nico Bebseler is benaderd om de regie te voeren, ten Heggeler om samen met de carnavalsvereniging het podium op te bouwen en vloerbedekking te leggen en voor de catering is er inmiddels ook het een en ander geregeld. Het uitgezochte doek dat vóór het podium komt te hangen zal worden geleverd door Hebo. Rogier Tuinte zal projectoren plaatsen, SoNice zal, microfoons en spots plaatsen en heeft een compleet licht- en geluidsplan gemaakt:

Alle koorleden krijgen een headsetje met microfoon zodat het koor perfect uitversterkt zal worden. Bas Kuipers is momenteel hard aan het werk met het samenstellen van alle projecties die tijdens de show op het doek te zien zijn. Daarnaast wordt er een draaiboek samengesteld waarin staat wie wanneer welke spot krijgt, waar wie op welk moment moet staan, welke microfoons aan of uit moeten en nog véél meer. Verder zijn er nog veel meer mensen achter de schermen bezig met de organisatie en het welslagen van dit concert.

Met de dirigenten van MiXX en Amuzant wordt overlegd over wanneer ze waar willen dirigeren, of ze hun bandleden moeten kunnen zien, ja of nee, en vanaf welke plek dat het beste kan. Oogcontact, dat is een van de belangrijkste zaken als je het over dirigeren hebt. En dat moet door dat doek heen, want de dirigenten staan vóór het doek, en het orkest en het koor eráchter. Er gaat misschien wel een stuk gespeeld of gezongen waarbij alleen maar projectie te zien is, zodat de dirigent blind moet dirigeren. Of dat gaat lukken weten we nog niet. Spannend allemaal hoor!

En natuurlijk zijn alle artiesten druk aan het repeteren. De BlueJay’s, McFailure, de dansgroep o.l.v. Jacqueline Hofmeijer, het A-orkest, de drumband en jeugdband van Amuzant, de revueband and last but not least: Around69 voor de afterparty.

Wat vaststaat is dat het een interessante spetterende muzikale avond gaat worden op zaterdag 11 mei in Kulturhus de Marke om 20.00.

It’s a Kind of Magic!

Kaarten voor toegang en koffie zijn voor €12,50 te koop bij Wolterinck, Bazar van Jon en bij de leden van MiXX en Amuzant.