Hof van Twente Fairtrade?

Kernteam Fairtrade Hof van Twente ziet het nieuwe jaar met spanning tegemoet. De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt voor de titelaanvraag FAIRTRADE GEMEENTE. En zover is het nu, vandaar het spannende afwachten of we inderdaad de titel binnenkort kunnen binnen halen en de bekende oranje borden geplaatst kunnen worden aan de gemeentelijke invalswegen. Het be-nodigde aantal bedriiven, winkels, organisaties en horeca instellingen dat fairtrade producten ver-koopt of gebruikt voldoet aan de criteria om fairtrade gemeente te worden.
Het College heeft ook niet stil gezeten om samen met het kernteam de fairtrade voorbeeldfunctie als gemeente uit te gaan werken. We hopen dan ook dat we ergens in de eerste maanden van 2019 de start van de fairtrade gemeente kunnen vieren. Dat zal dan meteen de start zijn van ver-der werken aan fairtrade als sociale duurzaamheid. We willen eerlijke handel voor plaatselijke ondernemers/boeren verbinden met eerlijke handel voor boeren/handwerkslieden in ontwikke-lingslanden. We zijn via ons voedsel al helemaal met elkaar verbonden en dat zal alleen maar toenemen. De 17 duurzame global goals van de verenigde naties wijzen ons daarbij de weg.
Zie ook www.globalgoals.org 
 

Wil je daaraan ook een bijdrage leveren? Gebruik dan in het vervolg fairtrade koffie en thee.
Wil je met ons meedoen? Graag! We zijn op zoek naar enthousiaste mensen, die zich willen in-zetten bij fairtrade acties in de eigen kern. Geef je op via info@fairtradehofvantwente.nl ;
KERNTEAM FAIRTRADE HOF VAN TWENTE wenst alle inwoners van Hof van Twente een voorspoedig, gezond en fair 2019.