Hofkracht & Woonfestival: Nico Bebseler aan het woord.

Een bouwpakket regenwatertoilet, voordelen van woningisolatie infrarood verwarming en warmtepomp; duurzaam stroom opwekken met water, zon, of wind, energieneutraal bouwen, duurzame groen en agrarische activiteiten, met fairtrade de wereld duurzamer maken, duurzaam transport zoals de elektrische auto. Tal van exposanten laten allerlei mogelijkheden zien en voor kinderen gaat dat spelenderwijs met steun van onder meer de Hofschminkers. Een paar deelnemers aan het woord:

Nico Bebseler: “Eko Twente biedt een scala aan regionale biologische voedselproducten. En we kijken nu hoe we de lijntjes en afstanden zo kort mogelijk kunnen maken. Daarom zou ik graag zien dat er meer duurzame en biologische agrarische producten in de Hof zelf worden gemaakt. Op 14 oktober organiseren wij een biologisch diner in de Bebsel in Goor. Reserveren kan via info@ekotwente.nl .”

Henk Koop: “ Als architect geef ik informatie over energieneutraal bouwen. Wetgeving gaat dat in 2021 bij nieuwbouw verplichten.  De noodzaak is aanwezig om daar nu mee te beginnen en ontwerp daarom energie neutrale woningen.  Dat levert nu al via banken, overheid en de fiscus veel voordelen op. Van de gemeente verwacht ik pro-actief stimulerende maatregelen zoals korting op de grondprijs, duidelijke informatie naar toekomstige kopers en steun
aan doelgroepen zoals senioren en alleenstaanden met nieuwbouwplannen voor Energie Neutraal bouwen.”

Chris Koens: “Als wooncoach van Duurzaam (t)huis Twente adviseer ik particuliere woningeigenaren als zij door te isoleren hun wooncomfort willen verbeteren en hun energieverbruik willen verlagen. Ik wens een veel sterker stimulerende gemeente. Niet alleen in woorden maar ook in daden als bouwverordeningen, OZB, subsidies, één loket en ontzorgen..”

Annelies Heeres: “ Wij organiseren een modeshow met duurzame kleding. Ik zou willen dat  gemeente Hof van Twente binnenkort fairtrade gemeente wordt. Arme boeren en arbeiders krijgen via fairtrade een eerlijke prijs voor hun producten die zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Hoe meer fairtrade producten hier worden gekocht, des te beter de positie voor de harde werkers in ontwikkelingslanden, zodat die dan niet hun land moeten ontvluchten vanwege armoede en klimaatverandering.”

Het Hofkracht & Woonfestival is gratis toegankelijk en een  feestelijke dag voor het hele gezin. Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur op het voormalige TSB-terrein aan de  van Bunschotenstraat 14 in Goor. Het festival is geschikt voor alle leeftijden en er zijn meer dan 80 activiteiten. Er is catering aanwezig, parkeren kan gratis. Meer informatie op
 www.hofkracht-en-woonfestival.nl