Huurders Viverion Hengevelde krijgen zonnepanelen? 

Huurders van woningcorporatie Viverion in de gemeente Lochem kunnen vanaf nu zonnepanelen op het dak van hun woning laten leggen door energiecoöperatie LochemEnergie. Voorwaarde is dat het dak hiervoor geschikt is.

De huurders van de woningen van Viverion sluiten een huurovereenkomst af met LochemEnergie dat de zonnepanelen gaat leveren, installeren en onderhouden.

5.500 woningen
De woningcorporatie heeft ruim 5.500 woningen in de dorpskernen Lochem, Laren, Barchem, Diepenheim, Markelo, Goor, Rijssen, Holten, Bentelo, Hengevelde en de buurtschappen Deldenerbroek, Stokkum en Zeldam.

Donderdag 19 oktober zetten Bob Duindam (directeur van burgercoöperatie LochemEnergie) en  Gilbert Wils, manager Vastgoed van woningcorporatie Viverion, over het nieuwe project: ‘We zijn blij dat onze huurders nu zelf de keuze kunnen maken voor deze energiebesparende maatregel. Huurders die een samenwerking willen aangaan met LochemEnergie vragen eerst bouwkundige toestemming bij ons aan. Bij akkoord loopt al het verdere contact met LochemEnergie, een partij waarmee wij al langer samenwerken.

We hopen onze huurders in Hof van Twente  op termijn ook een dergelijke optie aan te bieden. Dat onderzoeken we nu.’