Update IJsbaan Hengevelde

Update 10 januari 11:00

“Vanmorgen zijn we op de baan geweest met de heren maar het ijs is nu op veel plekken nog niet dik genoeg. Nog zeker 1 nacht goede vorst. Morgenvroeg kijken we weer of er wat mogelijk is op donderdag maar vandaag zeker niet.”

Daar waar de eerste schaatsers alweer het ijs zijn opgegaan (op opgespoten banen), moeten de echte natuurijsbanen nog even geduld hebben. De Hengeveldse ijsmeesters lieten vorige week de baan onderlopen en de vorst doet haar werk.

Patrick ten Breteler van de ijsbaan hierover gisterenavond: “Op sommige plekken kun je net lopen. Daar is het ijs ongeveer 3 centimeter. Maar er zijn nog veel plekken waar ijs maar 1 tot 2 centimeter is.  Om de baan hier te kunnen openen moeten we minimaal 7 tot 8 centimeter ijs hebben anders ga je er door. Helaas zijn de voorspellingen van het weer niet goed voor de schaatsbaan. We gaan woensdagochtend weer kijken wat de ijsgroei is geweest en kunnen dan pas bekijken wat er kan. Omdat donderdag de dooi al inzet overdag en daarna ook in de nacht geen vorst meer is, zijn we bang dat het deze periode niet lukt. Maar een beetje hoop dat het morgen anders is.. met de voorspellingen van het weer hebben we natuurlijk wel, dus even afwachten nu.”