IJsbaan Hengevelde toch even open vandaag: Misschien morgenvroeg weer!

Vanochtend ging het bericht viraal: De Hengeveldse ijsbaan opent onverwacht haar deuren. “Ik zag het op Wegdamnieuws! Mijn dochter van drie heeft de afgelopen week schaatsen gekregen, dus op naar Hengevelde” aldus een vrouw die speciaal vanuit Enschede richting de Gorsveldweg is gereden vanmiddag.

KLIK HIER voor foto’s van deze schaatsmiddag.

Vallen kan ook leuk zijn

Voorzitter Norman Smit:
“Als ijsbaan zijn wij dik tevreden over de dag, ondanks dat we helaas eerder dicht moesten. Veel blije schaatsers mogen ontvangen. Zelfs een schaatser kwam in alle enthousiasme een kratje bier bezorgen, welke we met dank in ontvangst hebben genomen.

Evenals de vorige schaatsdag ‘s ochtends besloten open te gaan en dan ‘snel’ de boel op stoom brengen. Sneeuw van de baan, kassa inrichten en inkopen doen. Veiligheid gaat voor alles. Gemiddeld ligt er 30 cm water onder het ijs. Echter ligt er midden onder de baan ook een sloot. Hier is het dus ook een stuk dieper. Vanmiddag ontstonden er slechte stukken in het ijs en die kunnen snel ontstaan. Dan kunnen we niet anders als de baan te sluiten.

Zonet is de baan iets verlegd en hopen dat het nog een beetje vriest vannacht. Morgenvroeg wordt de ijskwaliteit opnieuw beoordeeld en de dikte gemeten. Via de socials zal dan kenbaar gemaakt worden of we weer open gaan”.

IJsmeester Tonnie zag dat het goed was