In 3 stappen naar een veilig en comfortabel kinderbed

Kinderen slapen gemiddeld tussen de 14 en 20 uur. Vooral als baby slapen ze bijna dag en nacht, maar ook als ze ouder worden slapen ze met gemak een uur of 12. Ook wanneer de kids van het middagslaapje af zijn, zien we vaak dat ze de klok rond slapen. Des te belangrijker is het daarom ook om ervoor te zorgen dat ze een veilig en comfortabel bed hebben. Toch merken we dat lang niet alle ouders hier even veel waarde aan hechten, wat, als je het ons vraagt, best zonde is. Vaak is het niet eens bewust, maar meer een vorm van onwetendheid. Daarom vinden wij het belangrijk je hierbij te helpen en delen we een stappenplan, waarmee jij in 3 eenvoudige stappen een veilig en comfortabel kinderbed kunt kopen voor je kleine.

Budget

Alles valt en staat met wat jij te besteden hebt. Uit ervaring weten we dat veel mensen niet direct nadenken over de kosten van een goed matras. Nu hoef je echt geen matras van een paar honderd euro te kopen voor je kind, maar is het wel belangrijk dat je deze kosten meeneemt in je uiteindelijke budget. Je hebt er namelijk niet aan dat je straks een prachtig bed voor ze hebt, maar ze op een matras slapen die niet de juiste ondersteuning biedt. Ons advies is daarom dan ook altijd om een totaalbedrag voor jezelf af te spreken en een marge aan te houden van ongeveer 10 tot 15 procent. Mocht het dan allemaal iets duurder uitvallen, dan is dat in ieder geval geen enkel probleem. Afhankelijk van wat je wensen zijn, kom je met een paar honderd euro voor een goed bed namelijk al een heel eind. Mits je natuurlijk een prachtige hoogslaper wil die van alle luxe is voorzien, zoals een glijbaan waarmee ze naar beneden kunnen glijden.

Thema of basic?

Kinderbedden zijn er in allerlei soorten en maten. In het verlengde van het budget, is het daarom ook belangrijk om goed na te denken of je gaat voor een bed dat in een bepaald thema is gemaakt of dat je kiest voor een relatief eenvoudig bed en voornamelijk kijkt naar de functionaliteit en dat is natuurlijk slapen. Kies je voor een thema, zoals bijvoorbeeld een bed dat helemaal is gemaakt in de stijl van de jungle, dan hangt hier vaak ook even net een ander prijskaartje aan. Anderzijds is het wel zo dat een bed wel direct in het oog springt op de slaapkamer en een jungle slaapkamer wel helemaal compleet maakt. Hoe gaaf is het om een halfhoogslaper voor je kleintje te kopen, die eruit ziet als een boomhut en waarmee ze met een liaan of glijbaan naar beneden kunnen als ze wakker zijn?

Vergelijk meerdere winkels

We doen tegenwoordig alles online. Hoe handig is het dan om eerst even wat onderzoek te doen en daarna pas je keuze te maken? Het kan namelijk heel goed zijn dat het ene bed bij webshop A in de aanbieding is, waardoor je bijvoorbeeld geld bespaart of een gratis matras krijgt als je deze binnen een bepaalde periode besteld. Maak dus niet te snel een beslissing.