Inschrijving gestart voor grootste fietsonderzoek ooit

Al 10.000 Nederlanders ingeschreven voor Fiets Telweek

 Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren. Inmiddels hebben zich meer dan 10.000 deelnemers aangemeld.
 

Speciale app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de app stores. Onder de deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot.

 

Breed gedragen onderzoek

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast  Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase universiteit NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek. De provincie Overijssel draagt actief bij aan dit onderzoek. 

 

Meer weten over de Fietstelweek? Kijk op www.fietstelweek.nl