Inspectiebezoek Petrusschool: Goed onderwijs in Hengevelde!

Deze week was er op de Petrusschool een inspectiebezoek. Directeur Dineke Hek: ”Natuurlijk is zo’n bezoek altijd spannend. Graag wil ik jullie laten weten wat de inspecteur aan ons heeft teruggegeven. Het bezoek was in het kader van het thema-onderzoek didactisch handelen. De inspecteur heeft in vier groepen een (deel van een) les bekeken. Daarnaast heeft hij een gesprek gevoerd met Anne ten Heggeler (als IB-er), de kwaliteitscoördinator van Keender en mij. De resultaten van dit bezoek worden niet opgenomen in een schoolrapportage, maar leveren informatie voor de publicatie “De staat van het onderwijs”.
 
De inspecteur was positief over de lessen die hij gezien heeft. De instructie en het didactisch handelen lagen in de bezochte groepen op een goed niveau. De werkhouding, taakgerichtheid en leergierigheid van de kinderen vond de inspecteur zeer positief. Als verbeterpunt gaf hij ons mee, dat we de ambitie t.a.v. de resultaten van het onderwijs wat hoger mogen leggen en nadrukkelijker mogen beschrijven. Dit past bij het ontwikkelpunt in ons jaarplan, waarbij we als leerkrachten proberen om leerlingen nog meer uitdaging te bieden.
 
Al met al zijn wij tevreden met het resultaat. We zijn blij dat ook de inspectie heeft gezien, dat we goed onderwijs verzorgen op de Petrusschool!”