Jaaroverzicht 2017 deel 4 (slot)

Het einde van 2017 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 4 met de maanden oktober tot en met december. Op 1 oktober was de opening van het nieuwe pand van Jul et Mi, aan de Goorsestraat in Hengevelde. Het scheelde dat er genoeg parkeerplaatsen waren achter de winkel (zomerfeestterrein), want aan de voor- en overzijde stond het vol met auto's. De rode loper was uitgelegd voor de vele bezoekers die het nieuwe pand waar voorheen Rupert Haarmode gevestigd was.
5 oktober, wederom een kijkcijferkanon van onze boekhouder:

 ‘Verjaardagsfeestje Pierik Accountancy in HET-tent: fanatieke boel!’ Zo’n 75 kinderen vierden de 40e verjaardag van Pierik Accountancy. Het betrof hier Accountancy, dus ging de jeugd van de Petrusschool uiteraard met cijfers aan de slag in de vorm van: bingo!  Irma Dijkstra-Pierik: ”Er werd super fanatiek gespeeld! Ondernemers in spe voor de toekomst!”
Zaterdagavond vierde het team van Pierik Accountancy samen met haar klanten en relaties het 40-jarig jubileum in een sfeervolle feesttent naast het kantoor. Irma Dijkstra-Pierik: “Wij zijn nog steeds diep onder de indruk van zoveel hartverwarmende woorden, kaarten, bloemen en cadeaus. Het feest was geweldig!

19 oktober; Bloemruiker bestond 20 jaar: Lief en leed werd en wordt er aan de toonbank gedeeld Het was in oktober van dit jaar al weer 20 jaar geleden dan Hans Mulders zich in Hengevelde vestigde met zijn zaak de Bloemruiker aan de Bentelosestraat.  Nadat de goedlachse bloemist daar uit het jasje gegroeid was, kwam er een kans voorbij aan de Goorsestraat waar hij inmiddels ook al weer 6 jaar actief is.

27 oktober; Alpe d'HuZes 2018: 30 Tukkers uit één familie strijden samen tegen kanker , Het team ‘Pierik-Niehoes’ -van de familie Pierik, van Niehoes van ’t Zeldam- strijdt met maar liefst 30 familieleden tegen kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen de (oud) Hengeveldenaren en (oud) Benteloërs op 7 juni 2018 minimaal 1 en maximaal 6 keer de legendarische Alpe d'huez. Een deel wandelt, een deel fietst en een ander deel ondersteunt deze sportievelingen als vrijwilliger.


Deze familie laat in 2018 nog wel van zich horen!

4 november; Café 't Kooltje feestelijk geopend: "Sfeer was geweldig" Maanden van hard werken werd op 3 november beloond door de medewerkers van café 't Kooltje, het nieuwste café van Nederland. Iedereen was die avond welkom om het café, dat in hoog tempo was opgebouwd, te bezichtigen. De familie Kuipers was zichtbaar trots en zo'n 300 mensen kwamen langs om zowel het café als het zaaltje te bekijken.

11 november, een item met traditioneel veel bekijks: Het was een revue die bol stond van techniek en rariteiten. Bas Kuipers zorgde met zijn bedrijf Kuipersdesign.nl voor het prachtige foto en filmmateriaal. Van dorpsgenoten die zwoegend door de woestijn het verhaal van Jezus verkondigden, tot op staatbezoek bij Poetin en Trump. Dit in combinatie met het licht en geluid van So Nice maakte het plaatje op beide avonden compleet. Ook was er ruim baan voor het 50-jarige jubileum van de Hengeveldse Zomerfeesten.

Op 15 november kwam het schokkende nieuws naar buiten: Engelien Workel (67) plotseling overleden, iets alleen haar familie is in diepe rouw. Ook WVV’34 en eigenlijk het hele dorp treuren om het plotselinge overlijden van Engelien Workel-Bebseler. Ze bezweek in de afgelopen nacht op 67-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

22 november, veel gelezen: Per 1 januari 2017 is Woningstichting Ambt Delden gefuseerd met woningcorporatie Viverion. Sindsdien regent het klachten bij de redactie van Wegdamnieuws. Klachten bijvoorbeeld over de nieuwe procedure van toewijzing: ”Mensen die ingeschreven stonden bij woningbouwvereniging Ambt Delden, zijn bij de overgang in januari niet persoonlijk op de hoogte gesteld” schrijft een ingeschrevene. “Bleek plotseling dat we ons opnieuw moesten inschrijven bij Viverion, dus alle rechten van Woningbouwvereniging Ambt Delden bleken te zijn vervallen. Bij woningbouwvereniging Ambt Delden stonden we al jaren ingeschreven en daar werd gehanteerd: De langst ingeschrevene had eerste keus. Het zou mooi zijn dat er een puntensysteem wordt gehanteerd. Zodat mensen met een sociale binding, meer punten hebben opgebouwd, om voor een woning in een bepaalde kern (Hengevelde, Bentelo, etc.) in aanmerking kunnen komen. Viverion hanteert nu een loting. Iedereen kan hier nu op reageren, ook mensen van buiten de gemeenschap die nog maar een dag ingeschreven staan.

Boven: Myrthe Peters - Ninke Wesselink - Lotte Goorden - Lian knol - Carmen Ensing - Sylvie Haverkort - Karlijn Wensink. Onder: Claudia Huistede - Jolien Knol - Nathalie Bloemen - Hanne Brummelhuis

Een opmerkelijke topper in 2017, het item: Super lieve goede schattige groetjes en kusjes van dames 3! Het derde team van Cupido wilde zo graag een keer op Wegdamnieuws! De toppers van Cupido dames 3 waren aan het shinen in hun nieuwe trainingspakken, gekregen van de vereniging. “Onze eindstand kwam uiteindelijk op 0-4 verlies uit, maar wat een prachtige eindstand, 4 keer over 7-25 verloren!


Zondag 10 december, Sneeuwpret in Hengevelde. Dorpsgenoten stuurden massaal foto’s in van kinderen die genoten van de witte deken die over Nederland was gevallen.

18 december; de Kerstmarkt. Gezellig de sfeer was goed! Ik had het idee dat het drukker was dan vorig jaar” aldus initiatiefnemer Hans Mulders. De 5e editie van de Kerstmarkt Hengevelde, met dit jaar zo’n 2500 bezoekers was wederom een evenement waar iedereen met veel plezier op terug kijkt. De organisatie heeft al toegezegd dat er een 6e editie gaat komen.


21 december, Feestelijke openingen bij HEBO Kozijnen. Het was voor de medewerkers van Hebo Kozijnen in Hengevelde vandaag de laatste werkdag van 2017. Een jaar van veranderingen, want er werden aan de Eeftinkstraat veel veranderingen doorgevoerd. Menig Hengeveldenaar zal het bouwverkeer dat dagelijks af en aan reed langs hebben zien komen, vandaag was dan de officiële opening van diverse zaken. Zo opende in chronologische volgorde medewerker Arthur Mensink met directeur Norbert Kuipers de 'Goordenpoort', het einde van de rondweg die het verkeer dat vanaf de Eeftinkstraat de laad- en loshal binnenrijdt aan de achterkant eruit kan laten. Deze poort staat op de plek waar voorheen het huis pal naast Autobedrijf Hartgerink stond. Toen de poort geopend was kwamen twee vrachtwagens van HEBO binnenrijden met veel lawaai, een prachtige happening.