Jaaroverzicht 2023: juli en augustus

Het einde van 2023 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 4: juli en augustus.

Andre werd in het zonnetje gezet! Verdiend!

Andre Assink bedankt! Einde van een tijdperk

Zondag 4 juni speelde FC Twente de halve finale van de play-offs tegen SC Heereveen. Vanzelfsprekend wonnen de Tukkers. Echter bleef die dag voor menig FC Twente fan uit Hengevelde vooral de speech van buschauffeur Andre Assink bij. André kondigede namelijk zelf aan dat hij na dit seizoen stopt als onze vaste chauffeur naar de thuiswedstrijden. Vanaf 2011 was André de chauffeur van de bus die elke thuiswedstrijd vertrok bij café Assink en sinds 2017 vanaf café ’t Kooltje. Via de bushalte in Bentelo en een snelle tussenstop in Beckum (waar Stefan de Wit opstapte) bracht hij gemiddeld 20 keer per jaar een bus vol fans naar de Grolsch Veste. Vanaf 2011 tot maart 2020 (vlak voor corona) gebeurde dit met de alom bekende zwarte dubbeldekker van baas B. De jaren daarna met een touringcar van Taxi ter Doest. André gaat nu echt genieten van zijn welverdiende pensioen en uiteraard ook nog van wedstrijden van FC Twente!

Het woonhuis van postbode Herman Varenbrink en zijn gezin na het bombardement. Het stond op de hoek Kerkstraat/Goorsestraat, waar thans de familie Brummelhuis woont.

80 jaar geleden, bommen op het dorp.

De Bentelosestraat, vooral de Goorsestraat, de Diepenheimsestraat. Overal was de ravage groot. Overal hadden families in een mum van tijd geen dak meer boven hun hoofd of waren muren zwaar beschadigd. Maar gelukkig kregen ze hulp van alle kanten.
Zes dodelijke slachtoffers, vele gewonden en nagenoeg het hele dorp kapot: dat waren de trieste consequenties van de catastrofe.
De meeste getuigen van de ramp zijn intussen overleden. We hebben er op WegdamNieuws en in het boek Wegdammers II met een aardig aantal Wegdammers die er destijds middenin zaten, op kunnen terugblikken. Daardoor hebben we vrij nauwkeurig verslag kunnen doen van die rampzalige zaterdag in juli van het jaar 1943. Lees het HIER terug.

Jurgen en zoon Gijs Bos met Edwin uit Den Helder

105e editie Nijmeegse Vierdaagse met Wegdammers

In juli  werd in Nijmegen de 105e editie van ’s werelds grootste wandelmars. De eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse door de Betuwe. De wandelaars wandelen door 4 dorpen in gemeente Overbetuwe: Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Elst. Ballonnen, vlaggen, banieren en feestende toeschouwers, alles kleurt blauw. Een knipoog naar de twee machtige rivieren, de Rijn en de Waal. Daarbij waren er weer een aantal Wegdammers van de partij waarvan we er een paar benaderd hebben. Lees het HIER terug!

Prijzen blijven in Hengevelde bij 8e editie Beachtennis

Zaterdag vanaf een uur of twee in de middag gingen ze van start, de deelnemers gingen tot ver in de avond voor de prijzen. Hoewel er een onderverdeling gemaakt was in prestatie en recreatie, viel het fanatisme van de deelnemers in beide categorieën op.
Tijmen Katier van de organisatie over het toernooi dat werd afgewerkt op de beachvelden in Hengevelde. “De 8e editie van Beachtennis Hengevelde was wederom een daverend succes dankzij het enthousiasme van alle teams. Maar liefst 53 teams wisten dit jaar het beachveld in Hengevelde te vinden. Tussen de buien door was het fantastisch weer en zijn er mooie partijen gespeeld. Uiteindelijk zijn de 1e prijzen in Hengevelde gebleven.”

Amuzant

Amuzant stopt

Wellicht had u het al bij gerucht vernomen: Amuzant stopt. De vereniging wordt opgeheven op 31 december 2023. Er zijn geen repetities en optredens meer van het orkest. De muzieklessen gaan door tot 1 januari 2024.

Het is wel belangrijk dat “muziek” in Hengevelde blijft. Later werd bekend dat er voor de jeugd de mogelijkheid blijft bestaan om muziek te blijven maken, goed nieuws voor de jeugd!

Jong en oud in actie bij de familiedag van WVV'34, traditie!

Familiedag W.V.V.’34: Mission Impossible werd possible

Met de zon hoog aan de hemel,  onder het motto na regen komt zonneschijn zag de organisatie vanochtend de deelnemers tot zich komen voor het traditionele gezamenlijke ontbijt. Met een totaal van 19 teams, één meer dan afgelopen jaar kan men terugkijken op een sportieve dag met veel beleving, vooral bij de jongsten waar de ouders dan weer van konden genieten. Naast voetbal was er oog en oor voor elkaar tijdens de sociale derde helft.  Het was een bijzonder geslaagde familiedag mede door het goede weer, de goede organisatie en de pak em beet 200 deelnemers. Wout Nollen namens de organisatie:
“We kijken terug op een geslaagde editie van het jaarlijkse familie toernooi. De dag begon met een top ontbijt beschikbaar gesteld door Keurslager Brummelhuis, Twenteland eieren en Bakkerij Nollen.” KLIK HIER voor een fotoalbum

Wisselend weer bij Houtdorp, de pret was wel groot

De weergoden hielden het nog een beetje spannend, wat gaat het worden zon of wordt het regen. Gelukkig zat het weer op dag 1 meer dan mee, zon met enkele stapelwolken. Voorzitter van de Culturele Werkgroep Markering Ritchie Rouhof:
“In verband met het opnieuw inzaaien van het land waar we normaal zitten zijn we uitgeweken naar de fijne locatie achter het oude Rabobank gebouw. Deze weide mogen we dit jaar gebruiken namens Herman Varenbrink en Ronald Pelle, hartelijk dank daarvoor!

KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM

Morgen aflevering vijf: september en oktober 2023.