Jaaroverzicht 2023: Maart en april

Het einde van 2023 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 2: Maart en april.

WVV’34 op weg naar kampioenschap?

Het was begin maart dat WVV’34 bovenaan stond in de competitie. Koploper in derde klasse. Zou het Niki Leferink gaan lukken om in de voetsporen van Jeroen Kiepman te treden, die de eerste trainer ooit was die het lukte om te promoveren naar de 2e klasse. Het lukte uiteindelijk niet. Geen promotie en ook geen kampioenswedstrijd. Wel was begin maart het moment dat er een wisseling van de wacht ontstond in het eerste elftal. Tom Pierik was vanaf dat moment eerste doelman aangezien Kevin Smit enkele weken in het buitenland verbleef. Dit deed Tom zo goed dat hij tot op de dag van vandaag de voorkeur geniet in het vlaggenschip van WVV’34.

Tonnie Rupert en wethouder Scholten op locatie

Tonnie Rupert opnieuw vinder van het eerste kievitsei

Het is begin maart als het eerste kievitsei in Hof van Twente is gevonden! In Friesland was het allereerste ei van Nederland al gevonden, in Hasselt de eerste van Overijssel en in Hengevelde de eerste van Hof van Twente. Tonnie Rupert is, net als vorig jaar, de trotse vinder. Wethouder Harry Scholten is persoonlijk langs geweest om het ei te bekijken. Wie oh wie is aankomend jaar de eerste? Weer een Hengeveldenaar? We zijn benieuwd…

Handen uit de mouwen, en het resultaat mag er zijn!

‘Senioren Hengevelde’ volop in actie bij Landelijke Opschoondag

Het was voor de tweede keer dat ‘Senioren Hengevelde’ meedeed aan deze activiteit en met succes. Vorig jaar waren er 40 vrijwilligers; dit jaar ruim 50. Ook waren er meer looproutes; 19 i.p.v. 12. Zodoende kon er een groter buitengebied bestreken worden. Een opmaat naar nog maar vrijwilligers bij de aankomende Opschoondag? Jong en oud is welkom, dus draag jij ook een steentje bij?

Rijen dik bij de inschrijving voor de Autorodeo

Autorodeo ongekend populair

De Hengeveldse Autorodeo is populairder dan ooit. De organisatie was in zijn nopjes met de overweldigende belangstelling eind maart bij de inschrijving: “Binnen een uurtje waren alle startbewijzen weg. Er was een goede opkomst en alle startplekken zijn vergeven. 190 voor de heren klasse en 40 voor de damesklasse!” Ook diverse Hengeveldenaren wisten een startbewijs te bemachtigen van de befaamde Autorodeo die Wegdammer Mike Wolterinck in zijn jonge jaren al eens wist te winnen.

Paasvuur op een nieuwe locatie

Het was even zoeken geblazen naar een geschikte locatie, aangezien De Marke III inmiddels volstaat met huizen, maar enkele perceelhouders aan de Goorsestraat waren uiteindelijk bereidwillig. Op de weg naar Goor aan de rechterzijde was dit jaar plek voor de traditie van het Paasvuur.

Ritschie Rouhof van de organisatie: “Wie had dat gedacht na zoveel telefoontjes en appjes. We hebben een locatie voor een paasvuur in Hengevelde. Het was voor ons echt wel even schakelen. Grasland in plaats van maisland dit hield in dat we zeer voorzichtig moesten zijn en dus ook zo min mogelijk kapot moesten rijden. Vervolgens krijg je 5 weken met veel regen en ook sneeuw wat het allemaal niet makkelijker maakt. Maar door de vele vrijwilligers die zaterdags hun steentje bij hebben gedragen voor het helpen met hout afhalen van de aanhangers zijn we dan ook zeer blij mee. We hoorden dan ook links en rechts dat kinderen om 8 uur al stonden te trappelen van ongeduld om te zoeken. En dus ook dit een groot succes is.”

Een foto van een jaar of 15 geleden. Riek en haar man Gerard, twee Wegdammers in Canada.

Riek Groothuis-Spekreijse viert in Canada haar honderdste verjaardag

Ver van Hengevelde vandaan toch nieuws van een Wegdammer! Riek Groothuis-Spekreijse, woonachtig in Canada, werd in april 100 jaar. In de jaren vijftig zijn Riek en haar echtgenoot Gerard Groothuis (van de Rooze) naar Canada geëmigreerd. Daar werd Gerard vertegenwoordiger. Gerard en Riek dachten zich daar beter te kunnen ontwikkelen. Ze probeerden in Ontario een toekomst op te bouwen, maar hebben er moeilijke periodes gekend. Later runden ze een garage.
Gerard Groothuis was van 19 november 1922. Op 23 oktober traden hij en Riek in het huwelijk. Ze kregen zeven kinderen. Gerard is op 12 juni 2011 overleden.

Johan Velthuis

Johan Velthuis overleden

Daar waar zojuist tijd was voor een mijlpaal van een 100-jarige, is er ook tijd geweest in 2023 om te rouwen. Zo ook om Johan Velthuis, die op 69-jarige leeftijd van ons is heengegaan. Een groot gemis voor zijn partner, familie en naasten. W.V.V.’34 verliest een fanatieke oud-speler, Johan heeft namelijk meer dan 40 jaar van zijn leven gevoetbald bij W.V.V.’34 en ondanks dat hij op een gegeven moment in Haaksbergen ging wonen, bleef hij W.V.V.’34 altijd trouw. Johan werd 69 jaar.

Morgen aflevering drie: mei en juni 2023.