Jaaroverzicht 2023: Mei en juni

Het einde van 2023 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 3: Mei, juni.

Eindelijk mochten mensen weer komen herdenken nadat de beperkingen waren opgeheven vanuit de overheid

Herdenken op 4 mei

Nederland stond op 4 mei onder meer bij het oorlogsmonument in Hengevelde stil bij de slachtoffers die vielen in de Tweede Wereldoorlog en in oorlogssituaties daarna.
In Hengevelde werd de bijeenkomst geopend door Wegdammer Jan Put, die benoemde dat de Tweede Wereldoorlog elk jaar een jaar verder wegraakt uit ons geheugen, maar benadrukte dat het van belang is om hier elk jaar bij stil te blijven staan. Gezien de opkomst op deze avond lijkt dit voor de komende jaren wel snor te zitten. Ben jij er ook (weer) bij in 2024?

Vrijwilligers in de weer, een kenmerk van het kerkdorp

Handen uit de mouwen bij de vrijwilligersdag!

Zaterdag 6 meiwas het tijd voor deel 2 van de jaarlijkse onderhoudsdag van Stichting Sport- en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde (SSGH).
De mannen van ‘t JAC’94 hadden zaterdag 18 maart (jaarlijkse gezamenlijk onderhoudsdag van de SSGH en de Wegdamse TC) al het straatwerk op de parkeerplaats van kulturhus de Marke onder handen genomen. Klasse werk toppers!

Het prachtige pand van Raanhuis Bouw tijdens de officiële opening

Nieuwe pand Raanhuis feestelijk geopend: “Op naar mooie jaren”

Jaren werkte Raanhuis Bouw vanaf de keukentafel aan huis, maar die tijd is nu definitief voorbij. Raanhuis Bouw bouwde in 2023 een prachtig pand in Goor welke vlakbij de S15 een echte blikvanger is geworden. Niet in Hengevelde, maar op De Marke III dagelijks zichtbaar met de vele bouwvakkers die er werkzaam zijn.

Over de feestelijke opening was Gerben zeer te spreken. “Het weer was geweldig en door de goede verzorging van zowel De Kolenbrander en de aanwezige DJ heeft iedereen zich volgens mij goed vermaakt. Ik ben trots op iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om dit te realiseren. Op naar mooie jaren in ons nieuwe pand.”

Een afscheid vanaf een legende...

Teun Stortteler krijgt grootse uittocht bij Koninklijk 7

Een van de meest bekeken artikelen in de maand mei was toch het afscheid van Teun Stortteler als speler van WVV’34. Hoewel Teun nooit in de selectie heeft gevoetbald, zijn de kwaliteiten van Teun om niet snel te vergeten. Een groots afscheid van de speler was dan ook zeker terecht. Teun is tegenwoordig leider waar hij met harde hand regeert hetgeen de prestaties van Koninkijk 7, oftewel het 7e, ten goede komt!

34e Appel & Ei toernooi in Bentelo onder een stralende zon

34e Appel & Ei toernooi zeer succesvol, Hengeveldse bedrijven in de prijzen

Zondag 4 juni was alweer de 34e editie van het Appel & Ei toernooi in Bentelo. Onder een stralende zon vielen ook Hengeveldse teams in de prijzen. Schilderbedrijf Lentelink wist beslag te leggen op de eerste plek in de prestatie poule! HEBO Kozijnen verloor de finale in de prestatie afdeling van GSM Fan uit Hengelo en de sportiviteitsprijs ging naar Pierik Accountancy. Klasse!

Recreatie:
1e: GSM Fan
2e: HEBO Kozijnen
3e Wijngaard Hof van Twente
4e: Aarsen Optiek
Sportiviteitsprijs, Pierik Accountancy.

Dames:
1e: Praktijk Fysiotherapie Logt
2e: Campercamping de Bentelose Esch
3e: Café Spoolder
4e, Bakkerij Nollen

Te Wierik balend voor de camera

Te Wierik degradeert: “In principe zien jullie me over een paar weken weer”

Het is FC Emmen niet gelukt om in de tweede wedstrijd van de finale te zorgen voor lijfsbehoud in de Eredivisie. FC Emmen verloor, na het eerdere verlies op bezoek in Almere, ook in eigen huis en is definitief gedegradeerd. Hierdoor zien we Hengeveldenaar Mike te Wierik dit jaar een tree lager aan het werk, in de Keuken Kampioen Divisie.

Hennie Klaver op de Zomerfeestweide in een ver verleden...

Op donderdag 15 juni is Hennie Klaver overleden. Hij is rustig en vredig ingeslapen op Havezathe Heeckeren in Goor, de plek waar hij de laatste 17 jaar woonde. Wie had dat ooit gedacht, dat juist Hennie de laatste zou zijn van een generatie Klavers.
Maar het is wel zo. Na het overlijden van zijn laatste broer Theo toonde hij zijn verdriet en besefte dat hij de laatste van de Klavers was. Hennie heeft hij de mooie leeftijd bereikt van 86 jaar. En we kennen Hennie zoals hier op de foto, gezellig helpen op de zomerfeesten. Wat mooi dat hij nu in alle rust van zeer nabij de Zomerfeesten nog 1 keer kan meemaken.

Suzan & Freek, Antoon en het buitenpodium stelen de show op zaterdagavond Hengevelde 2023

Een hoogtepunt welke niet mag ontbreken in het jaaroverzicht is de Zomerfeesten Hengevelde. We kunnen van alles zes dagen wel meerdere hoogtepunten kiezen, maar helaas moeten we selecteren. Daarom kiezen we voor de zaterdagavond. Het hoogtepunt van zes dagen feest in Hengevelde!
Met ruim 7.000 enthousiaste bezoekers was ook deze editie van Hengevelde uitverkocht. De optredens van o.a. Suzan & Freek, Antoon en FeestDJRuud vielen goed in de smaak bij de menigte. ‘We kijken terug op een prachtige avond waarbij de samenwerking tussen alle commissies en vrijwilligers samenkwam,’ zo geeft bestuurslid Leonie Assink aan

Marietje is dolblij!

Met een indrukwekkende lijst (zie onder) is Marietje Mentink zaterdagmiddag gekroond tot vrijwilligster van het jaar met de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs. Als een koningin werd ze opgehaald, als een koningin betrad ze de tent. (ZIE DIT FOTOALBUM).
Marietje: ‘Wat möt de leu wal nig deenk’n’; ‘Der bint der toch wal meer wie dat verdeent?’ ‘Wie rekent hier nu op, god god god!’ Wisten Jeroen en Lieselot dit ook?’, aldus de winnares.

Naast de eer kreeg Marietje ook een waardecheque van 1000 euro, welke ze naar eigen inzicht mag besteden aan iets ten behoeve van de gemeenschap, een bos bloemen en een mooie, houten plank met inscriptie.

Jan Semmekrot, Bart Oude Rikmanspoel, Martijn Tuinte en Marcel Tijhof in actie!

Na afwezigheid van drie jaar is op 23 juni de Elastiekenkoers van start gegaan vanaf het Kaasplein in Markelo. 200 wielrenners, waarvan vijf Hengeveldenaren kronkelden de hele dag door de gemeente om in Goor te eindigden. Ook Hengevelde werd aangedaan middels een tussenstop bij hoofdsponsor Tuinte. In Goor was rond de klok van 19.00 uur, in de stromende regen het onthaal van de ‘vele helden’ op de fiets. Na aankomst werd het bedrag bekend gemaakt dat bij elkaar is gefietst en dat loog er niet om. Maar liefst 87.369,67 kan worden besteed aan diverse goede doelen in de Hof van Twente. KLIK HIER VOOR FOTO’S

Morgen aflevering drie: juli en augustus 2023.