Jaaroverzicht 2023: november en december

Het einde van 2023 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag het afsluitende deel: november en december.

Opnieuw laffe diefstal bij Loonbedrijf Pelle

Artikelen die vaak worden gelezen zijn degene die gaan over diefstal. Zo ook begin november. Nadat in mei 2022 al voor tienduizenden euro’s schade werd aangericht, was het begin november opnieuw raak bij Loonbedrijf Pelle in Hengevelde. Destijds werden een viertal bedieningsschermen van GPS-systemen uit trekkers gestolen nadat daders waarschijnlijk over een muur geklommen zijn en de hal hebben betreden. Deze week werd hetzelfde geintje uitgehaald bij twee trekkers. Rob Pelle van het loonbedrijf hierover: “Wij gaan ervan uit dat het de zelfde daders zijn geweest. Er is niets op de camera’s te zien.”

Rob Pelle, de nieuwe prins!

De 50e prins van carnavalsvereniging de Höftemennekes

Daar waar Rob nog net met minder leuk nieuws te zien was, is het nu feest! Rob Pelle is de nieuwe prins van De Höftemennekes! Met als motto:

‘Tijdens carnaval wordt er iets minder gestrooid in het oosten, want we gaan iets meer proosten’

Hij is daarmee de 50e prins sinds Theo Workel die in 1975 die de eerste was.

Tijdens de slotscène van ‘De jongens van de bouw’ waar zowel collega’s van Raanhuis en Ten Heggeler menigeen door de mangel haalden was het ineens een persoon met het masker van de Koning die het podium betrad.
Het bleek de prins te zijn die door middel van enkele persoonlijke vragen bekend werd gemaakt. Op het laatst was het wel duidelijk. Het kon niemand anders zijn dan Rob Pelle!

Koning-Willem Alexander op bezoek in Hengevelde: “Ik ben trots”

Het mag niet ontbreken in het jaaroverzicht: Het bezoek van de Koning aan Hengevelde begin november. Mark Tuinte, voorzitter SSGH over de feestelijke dag: “Ik ben trots om te zien dat we dit  met elkaar kunnen in Hengevelde. Toch een signaal dat we als gemeenschap Hengevelde met bijzondere dingen bezig zijn. De Marke zag er na een weekend Revue weer spik en span uit. Complimenten aan de carnaval en de vrijwilligers van de SSGH dat ze dit in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen, grote klasse. Ik wil iedereen die vandaag z’n steentje heeft bijgedragen enorm bedanken. Ik had de afgelopen weken een hotline met de gemeente Hof van Twente. Fantastisch dat we dit samen kunnen. De koning was zeer toegankelijk en super goed voorbereid. Hij wist van de problemen in Hengevelde omtrent de huidige accommodaties. Hij had zich goed ingelezen en wist van onze uitdagingen en plannen. Super leuke en eervolle ervaring om dit met inwoners ondernemers, verenigingen en vrijwilligers te mogen doen.”

Klik HIER voor een fotoalbum.

Bakkerij Nollen in de prijzen

Bakkerij Nollen wederom 3e op NK Broodbakken

Woensdag 8 november 2023 overspoelde een indrukwekkende golf van bakkers uit heel Nederland het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen voor de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen Broodbakken, wat resulteerde in de grootste opkomst ooit.

Bakkerij Nollen heeft zich ook dit jaar, in een ongelooflijk sterk veld, weer geschaard in de Top 3 van Nederland. “Dagelijks maken we met veel zorg en aandacht onze mooie producten en is het prachtig dat ook een professionele jury dit herkent op een tafel overladen van smakelijke creaties”, merkt Jeroen Biemans op, die trots is op zijn team dat met verscheidene heerlijke producten een mooie reeks prijzen wist te winnen op het Nederlands Kampioenschap Broodbakken.

De Marke III Fase 3 in Hengevelde: Nieuwe bouwkavels voor starters- en levensloopbestendige woningen

In 2024 wordt in Hengevelde de derde en laatste fase van De Marke III uitgegeven. Deze fase biedt 20 bouwkavels, waarvan 10 kavels geschikt voor starterswoningen en 10 kavels geschikt voor de bouw van levensloopbestendige woningen. Alles nog even nalezen? Dat kan via DEZE link.

Keuper stopt na 45 jaar: De Zuivelbroeders nemen het stokje over

Na bijna 45 jaar Boerenkaas te hebben gemaakt, gaat Jan Keuper daar per 1 januari een punt achter zetten. Jan, Betsie en Geert Keuper denken dat ze in Erwin en Bart Sprokkereef (de ZuivelBroeders) prima opvolgers hebben gevonden om de werkzaamheden voort te zetten.

Erwin en Bart maken sinds juli 2022 zuivelproducten op de locatie van familie Keuper aan de Goorsestraat 45 in Hengevelde onder de naam “ZuivelBroeders”. Per 1 januari 2024 gaan ze ook de boerenkaas maken en op vrijdag en zaterdag de boerderijwinkel runnen. In deze boerderijwinkel worden onder andere de zuivelproducten, kaas en pasta verkocht. Eind december was de overdracht.

Kroamschudd’n 2023: De overtreffende trap

De 10e editie was tevens de beste editie, het lijkt ieder jaar weer op het lied van Jannes: Een beetje meer. De route iets langer, het aantal bezoekers een beetje meer en de opbrengst van de veiling idem dito. Daar komt bij dat de landelijke media vol stond van de Jozef en Maria met het kindeke! De 3 M’s Mike, Megan en Macy waren te bewonderen in de kerststal met os en ezel!  Hulde aan zo’n vijftig figuranten als de drie koningen, herders en troubadours, kerstmannen, vuur kunstenaars, verlichte engelen op stelten, koren, houtzagers, bewakers, vreemde fietsers en verkopers en ga zo maar door.
De verlichte historische route over het eeuwenoude processie pad was er weer één met bijzondere sferen, kosten nog moeite was er gespaard wat verlichting betreft. Dat had zijn uitwerking niet gemist.

ZIE DIT FOTOALBUM

Bedankt voor het lezen van de jaaroverzichten. Op naar een gelukkig en gezond 2024 voor al onze lezers!