Jaarvergadering Vrouw Actief Hengevelde met diverse jubilarissen

V.l.n.r. Voorzitter Erna en de jubilarissen Maria Oude Meijers, Ria Doeschot, Josefien Doeschot, Maria Averdijk.
Dinsdagavond 23 januari was de jaarvergadering van Vrouw Actief Hengevelde in Kulturhus De Marke. Onder genot van kopje koffie met iets lekkers opende voorzitter Erna ten Thije o/g Boonkkamp de bijeenkomst en las een mooi gedicht voor.
Annette Protzman stelt haar functie als bestuurslid na heel wat jaren beschikbaar. Geweldig dat Annette, die tevens notulist was, dit zo lang heeft gedaan. Helaas was ze wegens omstandigheden niet aanwezig. Heel fijn dat Marja Heijmer deze taak van haar wil overnemen.
Nieuw bestuurslid Marja Heijmer met Agnes aan de Stegge V.A.H. bestuurslid
Het ledenaantal is, en blijft heel mooi stabiel. Maar wat wil je ook, de naam zegt het al. Actieve vrouwen!Hierbij een oproep aan alle vrouwen in Hengevelde en omgeving om zich bij deze gezellige vereniging aan te sluiten, of kom ter kennismaking geheel vrijblijvend op een van onze avonden. Bijvoorbeeld op 20 februari a.s. Tom van Vilsteren vertelt dan over zijn werk als Hoofdkrijgsmacht aalmoezenier bij Defensie.
Vrouw Actief Hengevelde heeft ook een Facebookpagina. Alle nieuwtjes en activiteiten worden hier gepubliceerd, en iedereen kan dit volgen. Klik HIER.
Er waren vier jubilarissen dit jaar. Maria Oude Meijers werd in het zonnetje gezet omdat ze 50 jaar lid is geweest. Een halve eeuw! Ria Doeschot, Josefien Doeschot en Maria Averdijk zijn al 40 jaar lid. Iedereen kreeg een mooie attentie hiervoor.
V.l.n.r. Voorzitter Erna en de jubilarissen Maria Oude Meijers, Ria Doeschot, Josefien Doeschot, Maria Averdijk.

Bij Vrouw Actief Hengevelde is het een traditie geworden om met Kerst te doneren voor lokale goede doelen. De afgelopen Kerst was dit voor project Duofietsen De Pellehof en Stichting Alpe d’Huzes -PeCa Hengevelde. De opbrengst werd bekend gemaakt.

Het was prachtig dat Wilma te Wierik en José Blokhorst dit bedrag in ontvangst mochten nemen, wat goed besteed zal worden t.b.v. De Duofietsen.
Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten om inwoners uit Hengevelde een leuk fietsuitje te bezorgen en hulp bieden voor onderhoud van deze Duofietsen.
Ook Carla Koenderink en Peter ten Buuren waren blij met deze gift (foto hierboven).  Een prachtig steuntje in de rug voor baanbrekende onderzoeken op gebied van kanker.
Succes Carla en Peter met opgaan tegen de berg.

Na het officiële gedeelte van de jaarvergadering werd iedereen aan het werk gezet met een muziekquiz en een algemene quiz. Er waren mooie onderlinge discussies, het kostte flink nadenken en het was hilarisch. Maar er was ook tijd om bij te praten. Al met al een hele gezellige avond in Kulturhus De Marke, op de plek waar mensen in Hengevelde samenkomen.

De volgende bijeenkomst is dinsdag 20 februari a.s. om 19.30 uur in Kulturhus de Marke. Tom van Vilsteren vertelt over zijn loopbaan, en met name over zijn werk als Hoofdkrijgsmacht aalmoezenier bij Defensie. Wat bracht hem ertoe te vertrekken naar crisisgebieden, zoals Irak en Afghanistan, waar de Nederlandse krijgsmacht werd ingezet? Wat is er nodig om “professionele vriendschappen “ aan te gaan met de vrouwen en mannen die vaak ver van huis een moeilijke taak hadden te vervullen? Het belooft een boeiende avond te worden.