Jan Pelle op A-locatie Muldershuis Eibergen

Het Muldershuis aan de Malemse Molenweg in Eibergen is overgenomen door Jan Pelle uit Hengevelde. De zaak zat sinds kort dicht na een faillissement. Er is inmiddels een nieuwe drank- en horecavergunning aangevraagd bij de gemeente. Jan Pelle: “Ik garandeer een doorstart, met alle verplichtingen die daarbij horen. Het probleem bij de vorige uitbater was het enigszins negatieve imago, onder andere wat betreft het terras. De reputatie was dat men werkte met bijzonder lange wachttijden als het er wat drukker werd. We zijn dan ook onmiddellijk gestart met de automatisering; al het personeel krijgt zo’n kastje zodat ieder binnen 5 minuten achter de gewenste consumptie kan zitten”. Hoe ga je de personeelsbezetting in de praktijk invullen Jan?

Jan: ”Het hele gezin is al in de weer geweest afgelopen weekend; zelf stond ik in de keuken, mijn vrouw Celeste in de bediening, onze oudste dochter Ilse bracht de koffie rond, Pleuni was werkzaam in de keuken en Jodie deed de verkoop van het ijs, alle hens aan dek kun je wel zeggen haha!”

De familie Pelle is van plan het scala aan activiteiten die op de site staan van het Muldershuis, voort te gaan zetten. Jan: ”Daarbij moet je denken aan solextochten, teambuilding activiteiten voor bedrijven, wandel en fietstochten en ga zo maar door. Het is tevens een erkende trouwlocatie waardoor je alles op 1 plek hebt; van foto’s maken bijvoorbeeld bij de watermolen tot een knus feest in nostalgische sferen. Voor veel mensen uit mijn eigen omgeving is de locatie onbekend, zelfs mijn vrouw die hier zo’n 6 kilometer vandaan geboren is kende het niet!”

Jan Pelle had eerder een slagerij in Haaksbergen en heeft deze verkocht. Sindsdien verzorgde hij catering voor feesten en is investeerder in vastgoed. Zo is hij sinds enige tijd ook eigenaar van Leisink Catering, eveneens uit Eibergen. Jan:” Het mooie hierbij voor ons is dat we in dat pand een grote professionele keuken hebben waardoor we het goed kunnen combineren. Daarbij moet je denken aan buffetten en zo waar we bij Leisink Catering half fabricaten gaan maken. Het ligt ten slotte slechts een kilometer uit elkaar.

Het faillissement van restaurant Het Muldershuis in Eibergen zorgde voor paniek bij een aantal bruidsparen. Het Mulderhuis is namelijk ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Berkelland. Tot en met september staan er tien huwelijken gereserveerd. De eerste daarvan is volgende week vrijdag. Jan:” Bij deze kunnen wij garanderen dat alle geplande activiteiten doorgang kunnen vinden!”