Jeugd en Jongeren Werk bezoekt vernieuwd Heracles Almelo stadion

Vrijdag 17 januari is Jeugd en Jongeren & Werk Hengevelde met de eerste en tweede jaar voortgezet onderwijs naar Heracles Almelo geweest. Met de bus van Ter Doest vertrokken zij om 18.45 uur richting Almelo voor een rondleiding door het Polmanstadion. De eerste vraag was direct al: “Wie is er hier voor Heracles?” Waarbij er weinig vingers omhoog gingen, maar waar wel Twente! werd geroepen. Een van de begeleiders Clint Veelers: ”Tijdens de stadion tour kwam de vrijwilliger die ons rondleidde er al snel achter dat de jeugd uit Hengevelde kwam en dat ze allen Mike te Wierik heel goed kenden. De eerste vraag in de kleedkamer was dan ook, “Wat is Mike zijn plek?” Al snel zagen de voetbal jongens een paar bekende schoenen met een bijbehorend rugnummer”.

Het was een bijzondere rondleiding, omdat de Hengeveldse jeugd als een van de eersten het gebouw van binnen zag sinds de verbouwing, waarbij bijvoorbeeld de kleedkamers luxer en groter zijn geworden. Clint Veelers:

”Toen we in de persruimte kwamen mocht iedereen aan de tafel zitten, waar onder andere de trainers Marinus Dijkhuizen, John Stegeman hun woordje houden. Heel bijzonder, omdat je dit normaal alleen maar op televisie ziet. In het museum van de 100 jaar oude club zag je veel foto’s van oud spelers, wat de jeugd opviel was dat hier nog geen foto van Mike te Wierik aan de muur hangt”.

Na afloop mocht iedereen het grote en donkere voetbal veld op en mochten zelfs een rondje door het stadion rennen om te ervaren hoe dat is. Ook konden ze de tribunes op om dit te kunnen vergelijken hoe het bij Twente is. Voor dat zij de bus weer ingingen kreeg iedereen een tasje van Heracles met daarin enkele foto’s van voetballers en een grote poster van de huidige selectie.

“Als afsluiting zijn we met de bus langs Café Halfweg in Beckum gereden om daar met de hele groep een patatje te gaan eten en om de laatste paar minuten van Ajax – Groningen te kijken (nu we toch met voetbal bezig zijn?! Zie foto onder.)Om 22:30 uur was de bus weer terug in Hengevelde. Kort om het was een geslaagde avond zowel voor de jongens als de meisjes”. (Die het meer om het uiterlijk van de voetballers ging).

Graag zien we jullie de volgende keer weer!

Tekst & foto’s: Clint Veelers