Jeugd volleybal en tennis samen op kamp: Van het nachtspel naar de geesten

Zaterdagochtend rond half 11 verzamelende de jeugd van de tennis en volleybal zich bij sporthal de Marke voor het kamp met als thema: Beroepen. Door het warme weer hoefden de kinderen niet in het thema- out-fit te komen, deze mocht mee in de koffer voor de bonte avond. Op naar de tenniskantine, teams indelen daarna moest er een teamnaam en mascotte gemaakt worden voor het weekend. Teamnamen als, De strandwachters, Maccies en Doktersquad werden bedacht met een mooie mascotte erbij. De bagage ingeladen, broodjes knakworst achter de kiezen op naar Almelo met de jongste jeugd naar binnenspeeltuin “monkey town waar de airco goed zijn werk deed en er heerlijk gespeeld werd. 

De oudere jeugd van de volleybal had het goed vertoeven in Oldenzaal bij Avatarz, waar in de schaduw een mooi parcours werd afgelegd. Daarna met z’n allen naar de blokhut in Almelo, slaapzalen inrichten, wat een hels karwei al die luchtbedden, maar goed een watergevecht tussendoor doet wonderen.

Het was al tijd voor de bonte avond, snel omkleden, nog even oefenen of een aantal vragen bedenken en klaar ervoor. Wat een talent is er toch, niet alleen betreft volleybal of tennis maar ook acteer-, dans- en presenteertalent. Mooie toneelstukjes, liedjes met dansjes en quizzen kwamen voorbij, top gedaan!

Dan het spannendste deel: Het nachtspel! Bas Screever begon een spannend verhaal over een uitgebrand dorp waar alleen ‘Nico en Harry’ nog van in leven waren en dat alle andere inwoners als geesten aanwezig waren. Deze geesten moesten worden gevonden, zonder dat ‘Nico en Harry’ hen betrapten. Best wel spannend voor veel kinderen, maar uiteindelijk, mede door hulp van alle ouders en leden van de vereniging, tot een goed einde gebracht. Tijd voor cola en chips en naar bed, het bleef nog lang onrustig in de Almelose blokhut.

s Morgens na een goed ontbijt, de slaapzalen opruimen en mede door de hitte en rupsen in het bos, is er voor gekozen om de afsluitende 6-kamp op het beachveld in Hengevelde te doen. Met veel water en de buikschuifbaan werd dit een geweldig feest. Een BBQ als afsluiting en vervolgens met de buik vol, vol verhalen en vermoeid werden de kinderen opgehaald door de ouders. Nog even opruimen, lekkere borrel en een hapje eten kijken wij als begeleiding terug op een geslaagd kamp, ondanks of dankzij de hitte!
Iedereen bedankt voor de hulp en jullie kinderen voor het geweldige enthousiasme.