Jongeren uit Hengevelde verslaan Corona

Hoe verslaan we samen Corona? Jongeren uit Hengevelde en de hele Hof van Twente krijgen komende weken de kans om die vraag te beantwoorden. Ze kunnen hun ideeën hierover indienen via een speciale website. Goede ideeën die maximaal € 250,- euro kosten, worden ook echt uitgevoerd in samenwerking met Salut en de gemeente. Kost een idee meer dan € 250,-? Dan gaan we samen kijken of we het toch voor elkaar kunnen krijgen. Daarnaast is er een t-shirt voor de indiener - en eeuwige roem natuurlijk.
Burgemeester Nauta: 
 
“Het Coronavirus is er nog steeds. Gelukkig hebben we er momenteel minder last van, maar dat moeten we ook zo houden. Hoe doen we dat dan het beste? Dat horen ons college en onze gemeenteraad graag ook van jongeren. Zij hebben vaak de meest creatieve ideeën. Op deze manier willen we hun ideeën graag verzamelen, en elk goed idee ook samen uitvoeren. Zo verslaan we samen Corona!”
 
 
Jongerenparticipatie
De campagne wordt in elke kern gevoerd onder de titel ‘Delden Beats Corona’, ‘Diepenheim Beats Corona’, etc. Jongeren tussen 12 en 20 jaar uit elke kern kunnen via posters, bordjes en online een QR-code scannen. De QR-code leidt naar een actiewebsite. Hier staat meer informatie op over de actie en hoe je kunt meedoen. De actie loopt tot en met 13 september. Als deze manier van jongerenparticipatie aanslaat, dan wil de gemeente vaker een vergelijkbare campagne inzetten.
 
Besmettingen
Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames of mensen die aan corona zijn overleden in de Hof van Twente over de afgelopen 3 dagen was nul. Dit op een aantal van ruim 35.000 inwoners. Na weken van een dalende trend loopt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland weer op, zo blijkt uit de nieuwste RIVM-rapportage. Er werden bijna 1000 nieuwe gevallen geconstateerd in een week. In Steenwijkerland woedt een brandhaardje, maar Overijssel, Gelderland en Flevoland scoren ten opzichte van de rest van het land wél goed.
 
In Zuid-Holland is het coronavirus momenteel het actiefst. In die provincie werden 628 nieuwe besmettingen geconstateerd in de periode tussen 7 juli en 21 juli. Dat is 16,9 per 100.000 inwoners. In dat kader vallen de aantallen in Gelderland (69 besmettingen), Overijssel (46 besmettingen) en Flevoland (4 besmettingen) in het niet.
Waarom sommige regio's bijzonder goed óf bijzonder slecht scoren, valt lastig te zeggen.